Tekstiilit

Finlaysonille merkittävää kasvua Japanista – ensimmäisten lisenssituotteiden suosio yllättänyt

Finlaysonin laajentuminen Japanin markkinoille on saanut lentävän lähdön. Kuluvan vuoden tavoite lisenssisopimusten määrässä on jo saavutettu ja myyntitulokset ovat olleet tavoitteiden mukaiset. Yhtiön tavoitteena on kasvattaa lisenssisopimusten määrää Japanissa ja solmia uusia sopimuksia myös muihin Aasian maihin. Lisenssivienti on Finlaysonille merkittävä strateginen liiketoiminnan kehityspolku.

Finlayson kertoi lokakuussa 2013 aloittavansa nimikkokuosiensa lisenssiviennin Japaniin. Lisenssivienti sekä laajentuminen Japanin markkinoille ovat Finlaysonille strategisesti merkittäviä liiketoiminnan kehittämisessä. Tämän vuoden osalta tavoitteet kymmenestä lisenssisopimuksesta on jo saavutettu.

− Haemme edelleen voimakasta kasvua Japanista ja tavoitteenamme on kasvattaa lisenssisopimusten määrää 20:een kahden seuraavan vuoden aikana. Lisäksi kartoitamme parhaillaan mahdollisuuksia sopimuksiin Japanin ulkopuolella muissa Aasian maissa, Finlaysonin operatiivinen johtaja Risto Voutilainen kommentoi tulevaisuuden suunnitelmia lisenssiviennin osalta.

Finlaysonin kuosit ihastuttavat japanilaisia – vastaanotto ylittänyt odotukset

Ensimmäiset Finlayson-kuosiset tuotteet tulivat Japanissa myyntiin alkuvuodesta, ja niiden saama suosio sekä myyntitulokset ovat ylittäneet odotukset. Finlaysonin kuoseja käytetään Japanissa muun muassa lastenvaatteissa, laukuissa, alus- ja yöasuissa sekä sisustus- ja kodintekstiileissä.

− Olemme erittäin tyytyväisiä tuotelanseerauksiin ja yhteistyöhön japanilaisten kumppaniemme kanssa. Finlaysonin kuosit pääsevät oikeuksiinsa tuotteissa, ja tuotteet ovat olleet korkealaatuisia. Japanilaisten laatutietoisuus näkyy esimeriksi lastenvaatteiden viimeistelyssä, Voutilainen toteaa.

Design, joka yhdistää kaksi kaukaista kansaa

Suomalainen design ja Finlaysonin tarina kiinnostavat japanilaisia tällä hetkellä hyvin paljon. Finlaysonin lisenssisopimusten neuvottelusta Japanin päässä on vastannut lisenssiagentti Sachiko Imaizumi, joka tietää miksi suomalainen ja skandinaavinen design vetoavat japanilaisiin.

− Finlaysonin kuosien tarinallisuus ja viitteet suomalaisesta luonnosta kiehtovat japanilaisia. Myös 50−60-luvuilla suunniteltujen klassikkokuosien pitkät perinteet ja selkeät graafiset kuviot kiinnostavat. Suomalaisen designin selkeys ja luonnosta haettu inspiraatio ovat tällä hetkellä kovassa nosteessa, sanoo Sachiko Imaizumi, jonka Plus Licens & Design Tokyo -yritys on toiminut Finlaysonin ensisijaisena yhteistyökumppanina Japanin valloituksessa.

Japanissa myytäviä Finlaysonin kuoseilla varustettuja tuotteita ei tällä hetkellä myydä Suomessa. Voutilaisen mukaan tiettyjä tuoteryhmiä voidaan myöhemmin harkita tuotavan myös Suomeen.

Finlayson siirtyi kesäkuussa 2014 sijoitusyhtiö CapManin omistuksesta suomalaisten mainosalalta tuttujen Jukka Kurttilan, Petri Pesosen ja Risto Voutilaisen omistukseen. Kolmikon tavoitteena on kehittää Finlaysonia edelleen uuteen kukoistukseen.

Finlayson on ollut vuodesta 1820 suomalainen tekstiilialan edelläkävijä, joka suunnittelee ja valmistaa korkealaatuisia sisustustekstiilejä. Finlaysonilla on yhteensä 14 omaa myymälää, tehtaanmyymälää ja shop-in-shopia Suomessa. Lisäksi tuotteita on saatavilla verkkokaupasta sekä hyvin varustelluilta jälleenmyyjiltä kautta maan. Finlaysonin palveluksessa oli vuonna 2013 noin 90 henkilöä ja liikevaihto oli noin 21,8 miljoonaa euroa.

FINLAYSON – MAAILMAN JA IHMISEN VÄLIIN TARVITAAN JOTAIN PEHMEÄÄ

 

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post