Huonekalut

Iskun Kivikko-istuin palkittiin vastuullisimpana tuotteena GESS Education Awards -kilpailussa

kivikko_211014_01_a4__2480x3508_

Arvostettu kansainvälinen koulutusalan palkintogaala järjestettiin eilen Dubaissa, Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa.

Henri Halla-ahon suunnittelema Iskun Kivikko-istuin on valittu koulutusalan parhaaksi vastuulliseksi/ekologiseksi tuotteeksi GESS Education Awards -kilpailussa Dubaissa, Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa. GESS Education Awards on koulutusalan arvostettu kansainvälinen tapahtuma, jota kutsutaan jopa koulutusalan Oscar-gaalaksi.

”Olen iloinen ja ylpeä siitä, että Isku saa palkinnon parhaasta kestävästä ja ekologisesta tuotteesta, sillä vastuullisuus on osa yrityksemme DNA:ta. Vastuullisuus on osa tuotteidemme elinkaarta suunnittelusta tuotantoon sekä valmiiseen tuotteeseen, aina asiakkaisiimme saakka”, Iskun toimitusjohtaja Arto Tiitinen sanoo.

kivikko_211014_12_a4__2480x3508_

Vastuullisuus oli ohjaava periaate myös Iskun Kivikko-istuimen suunnittelussa. Tuote valmistetaan vaahtomuovituotannon hukka- ja leikkuupaloista, jotka eivät muuten tulisi käyttöön. Uuden tuotteen materiaali leikataan hävikki minimoiden ja ylijäämäpalat kierrätetään takaisin uuden tuotantoprosessin materiaaliksi. Tuotteen muotoilu mahdollistaa myös tiiviin pakkaamisen, mikä säästää tilaa ja energiaa myös kuljetuksessa. Kun istuinta ei voi enää käyttää, materiaali voidaan kierrättää uusia tuotteita varten.

“Suunnittelijoina meillä on vastuu siitä mitä luomme. Jo suunnitteluprosessin tulee sisältää ratkaisu, kuinka palauttaa ja kierrättää kaikki se, mitä olemme lainanneet luomiimme asioihin. Uskomme, että on tulevaisuutta pohjata suunnittelu ja estetiikka näihin realiteetteihin”, istuimen suunnittelija Henri Halla-aho kertoo.

Ekologisen kestävyyden lisäksi Kivikko-istuin on sosiaalisesti kestävä: se ottaa huomioon mahdollisimman monet eri käyttötilanteet esimerkiksi oppimisympäristöissä ja tuotteen turvallisen käytön niissä.

“Kivikko on suunniteltu erityisesti oppimistilanteisiin, mutta sitä voidaan käyttää myös monenlaisissa muissa ympäristöissä, kuten toimistoissa”, Halla-aho sanoo.

Isku vie huonekaluratkaisuja ja oppimisympäristösuunnittelua ympäri maailmaa. Suomalainen koulutusosaaminen on tunnettua maailmalla ja Iskun osaaminen käyttäjälähtöisestä koulujen suunnittelusta kiinnostaa.

“Suunnittelemme ja kalustamme ympäristöjä, joissa oppiminen ja opettaminen ovat jaettu ilo”, Iskun Learning-johtaja Elise Tarvainen kertoo.

www.gessawards.com

Palkinnon vastaanottivat Dubaissa Iskun edustajat Winston Braganca, Elise Tarvainen, Samantha Joy Andrade ja Kim Okkola.

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post