Kaj Franck -muotoilupalkinto

Kaj Franck -muotoilupalkinto 2014: muotoilija Harri Koskinen

HarriKoskinen_1_KajFranck14_photoLiisaValonen

Harri Koskinen Kuva: Liisa Valonen

Design Forum Finlandin jakaman Kaj Franck -muotoilupalkinnon saajaksi vuonna 2014 on valittu muotoilija Harri Koskinen. Kaj Franck -palkinto on yksi Suomen merkittävimpiä muotoilupalkintoja ja se jaetaan nyt 23. kerran.

Harri Koskinen on menestyneimpiä ja nimekkäimpiä suomalaisia nykymuotoilijoita. Vuonna 2000 hänet valittiin Design Forum Finlandin Vuoden nuoreksi muotoilijaksi ja sen jälkeen hän on saanut lukuisia huomattavia muotoilupalkintoja, mm. Compasso d’Oron vuonna 2005 ja Torsten ja Wanja Söderbergin palkinnon 2009. Vuodesta 2012 lähtien hän on oman luovan työnsä ohella toiminut Iittalan muotoilujohtajana, seuraten näin Kaj Franckin jalanjälkiä.

Palkintojury totesi, että Harri Koskisen ura on alusta lähtien suuntautunut kansainvälisille markkinoille. Hänen selkeä ja minimalistinen muotokielensä jatkaa suomalaisen muotoilun perinteitä niitä samalla uudistaen. Juryn mukaan Harri Koskinen on luonut laajan ja johdonmukaisen tuotannon, joka on omaperäinen ja tunnistettava. Toimivuus, materiaalien monipuolisuus ja rehellisyys ja esteettisyys ovat arvoja, jotka yhdistetään hänen suunnitteluunsa. Tuloksena on ajattomia ja klassisen kauniita tuotteita.

Palkintojuryyn kuuluivat vuonna 2014 puheenjohtajana Mikko Kalhama / Design Forum Finland, Pentti Kivinen / Suomen Messusäätiö, professori Heikki Orvola, Ulla Uimonen / Microsoft ja Jorma Lehtonen / Suomen Muotoilusäätiö.

Kaj Franck -muotoilupalkinto annetaan vuosittain muotoilijalle tai työryhmälle, joka on uutta luovalla tavalla tehnyt sekä korkeatasoista teollista muotoilua että uniikkeja töitä. Palkinnonsaajat edustavat monipuolisesti suomalaisen muotoilun kärkeä. 10 000 euron palkintosumman lahjoittaa Suomen Messusäätiö. Palkintoon kuuluvat myös Tapio Junnon suunnittelema mitali ja palkinnonsaajan työtä esittelevä näyttely julkaisuineen.

Kaj Franck -muotoilupalkinto 2014 – Harri Koskinen
14.11.2014–11.1.2015
Designmuseo, Korkeavuorenkatu 23, Helsinki
Avoinna ti 11–20, ke–su 11–18, ma suljettu. Aikuiset 10 €, eläkeläiset 8 €, opiskelijat 5 €, koululaiset ilmaiseksi.

www.designforum.fi/kajfranck
www.designmuseum.fi

Author Since: Aug 08, 2012