Tekstiilit

Finlaysonin kuosit saivat siivet Yuan Longin uniikeissa perhostauluissa

finlayson_perhostaulu_fiilis_1

Finlaysonin kankaat saavat siivet taiteilija Yuan Longin uniikeissa taideteoksissa. Ekologisesta design-filosofiastaan ja kierrätysmateriaalien hyödyntämisestä tunnetun Longin tauluissa Finlaysonin kankaat muuttuvat perhosiksi saaden uuden elämän. Jokainen Longin Perhoset-sarjan taulu on uniikkiteos ja numeroituja tauluja on saatavilla vain rajoitettu määrä.

Finlaysonin tuttuja kuoseja nähdään täysin uudessa muodossa, kun Finlayson ja Helsingissä asuva taiteilija Yuan Long lanseeraavat yhteistyössä numeroidun sarjan uniikkeja perhostauluja. Long on valmistanut Perhoset-taulusarjan Finlaysonin kangaspaloista.

− Olemme erittäin iloisia tästä uudenlaisesta yhteistyöprojektista Yuan Longin kanssa, ja on mahtavaa nähdä, miten Finlaysonin tutut kuosit pääsevät uuteen lentoon perhosten muodossa. Perhoset-sarjan taulut ovat uniikkeja Suomessa valmistettuja sisustustauluja, Finlaysonin toimitusjohtaja Jukka Kurttila sanoo.

− Perhosen elämänkaari kuvastaa kestävää designia täydellisesti. Englanninkielisessä sananlaskussa sanotaan, että juuri kun toukka luuli elämän olevan loppu, siitä kuoriutui perhonen (Just when the caterpillar thought the world was over, it became a butterfly.) Tämä metafora on Perhoset-taulusarjan kantavana ajatuksena. Tauluissa Finlaysonin kankaat muuttuvat perhosiksi ja saavat toisen elämän, kuvailee taulut valmistanut taiteilija Yuan Long.

Uniikeissa tauluissa näkyy taiteilijan kädenjälki

Yuan Long, taiteen maisteri Aalto-yliopistosta, on toinen perustaja helsinkiläisessä 2. Elämä Design -suunnittelutoimistossa, joka valmistaa ekologista ja kestävää taidetta, koruja ja asusteita ylijäämä- ja kierrätysmateriaaleista.

Yhteistyöprojektissaan Finlaysonin kanssa Yuan on käynyt läpi Finlaysonin kankaita ja valinnut kuoseiltaan ja väreiltään ne, jotka parhaiten sopivat perhosen muotoon. Finlaysonin kuoseista perhostauluissa nähdään muun muassa klassikot Taimi, Coronna, Elefantti ja Onni sekä uudemmasta tuotannosta Saarni, Kiko ja Pesue. Valitut kankaat ovat käyneet läpi ekologisen kovettamiskäsittelyn. Kun perhosen siivet on leikattu muotoonsa, ne on ommeltu yhteen yksitellen. Jokainen perhonen on uniikkiteos kantaen tekijänsä kädenjäljen. Taulujen kehykset on niin ikään valmistettu kierrätetystä puusta ja lasista.

Uniikit Perhoset-sarjan taulut tulevat myyntiin perjantaina 12. joulukuuta Finlaysonin Esplanadin ja Tampereen myymälöihin sekä Finlaysonin verkkokauppoihin www.finlayson.fi ja www.finlaysonshop.com. Sarjaan kuuluu kolme erikokoista taulua: kahden perhosen taulu (21×18 cm), kolmen perhosen taulu (35×18 cm) ja neljän perhosen taulu (26×24 cm). Hinnat 50, 60 ja 70 euroa.

www.finlayson.fi (suomenkielinen verkkokauppa, toimitus ainoastaan Suomeen)

www.finlaysonshop.com (englanninkielinen verkkokauppa, toimitus 31 maahan)

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post