Muut uutiset

Finnish Design Shopin FDS Award -muotoilukilpailun voittajat palkittu

fds-award-kuva

FDS Award -muotoilukilpailun voitti Salla Luhtaselan ja Wesley Waltersin Perch-jakkara

Verkkokauppa Finnish Design Shopin järjestämän FDS Award -muotoilukilpailun on voittanut Salla Luhtaselan ja Wesley Waltersin suunnittelema Perch-jakkara. Palkinnon suuruus on 7000 euroa.

Aalto-yliopistossa opintojaan viimeistelevä voittajakaksikko osallistui kilpailuun kolmella eri työllä, joista jokainen oli potentiaalinen voittajatyö. Perch-jakkara oli näistä parhaiten juuri verkkomyyntiin sopiva.

”Olemme todella iloisia, että voimme olla auttamassa tätä poikkeuksellisen lahjakasta parivaljakkoa eteenpäin urallaan. Toivomme, että palkinto siivittää tuotteet valmistukseen asti”, Finnish Design Shopin toimitusjohtaja ja juryn jäsen Teemu Kiiski sanoo. ”Kilpailun taso oli kova, ja siihen osallistuttiin yhteensä 557 eri kilpailutyöllä. Osallistujien suuri määrä yllätti, sillä kilpailu järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa.”

Toisen palkinnon sai V Sawhorse -pukkijalka suunnittelijoinaan espanjalaiset Stefano Ciurlo Walker ja Aurora Armental Ruiz (ESTAR) ja kolmannen palkinnon Wood Dish Rack -kuivausteline suunnittelijoinaan Mika ja Julie Tolvanen (Studio Tolvanen).

Kaikkia voittaneita töitä yhdistävät oivaltavat rakenteelliset ratkaisut, joilla tuotteesta on saatu kevyt ja vähän tilaa vievä, mikä on edellytys verkkokaupassa helposti myytävälle tuotteelle. Nämä rakenteelliset ratkaisut eivät ole kuitenkaan vähentäneet tuotteen esteettisiä tai funktionaalisia arvoja, vaan muodostavat luontevan osan itse tuotetta.

Voittaneet työt ovat kaikki valmistettu puusta, mikä kertoo osaltaan puusta valmistettujen kilpailutöiden suuresta määrästä.

”Emme lähtökohtaisesti etsineet tietystä materiaalista valmistettuja tuotteita, mutta puu on tekemässä selvästi paluuta vakavasti otettavana materiaalina – ja suomalaisesta näkövinkkelistähän tämä on mitä hienoin asia. Lisäksi puusta valmistetut tuotteet ovat tuotannon aloituskustannuksiltaan usein edullisemmasta päästä, mikä madaltaa kynnystä ottaa tuote valmistukseen”, sanoo Teemu Kiiski.

Juryn perustelut Perch-jakkarasta (1. palkinto, 7000 euroa)

Perch-jakkarassa yhdistyy eleetön ja tasapainoinen kauneus pienimuotoisin keinoin hiottuun käytettävyyteen. Jakkaran irrotettavat jalat tekevät siitä erittäin taloudellisen lähettää, ja näin tuote sopii erinomaisesti verkkokaupassa myytäväksi. Materiaalinkäytön niukkuudessa Perch on viety äärimmäisyyksiin ja kaikki ylimääräinen on karsittu pois. Tästä kumpuaa paitsi jakkaran hienovarainen estetiikka myös sen ympäristöystävällinen luonne. Mahdollisimman vähäisen materiaalinkäytön lisäksi Perch-jakkara on suunniteltu niin, että se voidaan valmistaa puuteollisuudessa yli jäävistä hukkapaloista.

Voittajatyöt valinneeseen juryyn kuuluivat: Torbjørn Anderssen (Anderssen & Voll), Teemu Kiiski (Finnish Design Shop), Joanna Laajisto (Joanna Laajisto Creative Studio), Teemu Suviala (Collins:) ja Espen Voll (Anderssen & Voll). Juryn jäsen Ilkka Suppanen ei osallistunut palkittujen töiden lopulliseen valintaan. FDS Award on kaikille avoin muotoilukilpailu, jossa tehtävänä on suunnitella kodin tuote, joka sopii hyvin verkkokaupassa myytäväksi. Kilpailun järjestäjä Finnish Design Shop haluaa kilpailulla kannustaa uusien ideoiden kaupallistamista sekä tasoittaa tuotteen tietä ideasta kaupan hyllylle.

Finnish Design Shop on vuonna 2004 perustettu suomalaisen ja skandinaavisen designin verkkokauppa, joka myy tuotteita Suomen lisäksi EU-maihin, Norjaan, Sveitsiin ja Yhdysvaltoihin. A-lehdet Oy ja yhtiön perustaja Teemu Kiiski ovat Finnish Design Shopin suurimmat omistajat. 

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post