Uutiset

Vuoden arktinen muoiluyritys 2016 on Treeform Oy

TREEFORM_Vuoden arktinen muotoiluyritys

Kuvassa: Treeform Oy:n yrittäjäkaksikko Maxim Narbrough (vas.) ja Jan Leutola yllätettiin Vuoden arktinen muotoiluyritys -tunnustuspalkinnolla Arctic Design Weekin verkostoitumisillassa Lehtojärven Arctic Snow Hotellilla.

Maailman pohjoisin muotoiluviikko Arctic Design Week on myöntänyt Vuoden arktinen muotoiluyritys -tunnustuspalkinnon rovaniemeläiselle Treeform Oy:lle.

Tänä vuonna ensimmäisen kerran jaettavalla tunnustuspalkinnolla muotoiluviikon järjestäjät Rovaniemen kaupunki ja Rovaniemen Kehitys Oy haluavat nostaa esiin vuosittain yrityksen, joka on rohkeasti ja ennakkoluulottomasti hyödyntänyt muotoilua toiminnassaan sekä omaksunut arktisuuden osana liiketoimintaa. 

Suunnittelu- ja muotoiluyritys Treeform Oy kehittää palkintoraadin mukaan elegantteja ja ekologisia uuden sukupolven tuotteita ja tuotantoja. Treeformin luovaa yrittäjäkaksikkoa, Jan Leutolaa ja Maxim Narbroughia innostavat arktinen luonto ja ihmiset.

Treeform on onnistunut löytämään pohjoisesta inspiroituneita, ekologisia ratkaisuja, joista viimeisimpänä voi mainita heidän kehittämänsä ekologisen lumilaudan”, totesi palkinnon Arctic Design Weekillä torstaina 25. helmikuuta luovuttanut Rovaniemen kaupunginjohtaja Esko Lotvonen.

Siteetön Ilahu -lumilauta on valmistettu kotimaisesta koivuviilusta ja biokomposiitista. Lauta soveltuu pehmeällä lumella rinteiden ulkopuolella laskemiseen. Tuote valmistuu markkinoille lupaavaan aikaan, sillä laskettelurinteiden ulkopuolelle suuntaava vapaalasku on suositumpaa kuin koskaan.

Tekijät itse ovat testanneet lautaprotoja pohjoisen tuntureiden lisäksi Rovaniemen omilla vaaroja. Kyseessä on siis todellista arktista muotoilua”, raati toteaa.

Rovaniemeläisyhtiön asiakkaina ovat olleet mm. Nokia, Slush-tapahtuma, Metsähallitus ja Finavia. Treeformin Ounas-sarjan kalusteita voi nähdä Rovaniemen ja Ivalon hiljattain remontoidulla lentoasemalla.

Nyt ensimmäisen kerran myönnetyn Vuoden arktinen muotoiluyritys –tunnustuspalkinnon myöntää Arctic Design Weekin järjestäjät Rovaniemen kaupunki ja Rovaniemen Kehitys Oy.

 

 

 

Arctic Design Weekin järjestää Rovaniemen kaupunki ja Rovaniemen Kehitys Oy yhteistyössä Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan, Kulttuuritalo Korundin, Metsähallitus/Tiedekeskus Pilkkeen, Arktikumin sekä monien muiden yhteistyö- ja yrityskumppaneiden kanssa. www.arcticdesignweek.fi

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post