Sisustus & Kalusteet, Sisustusvinkit

Iittalan Vitriini-perheen uudet ja erilaiset tulokkaat

Iittalan Vitriini-rasiat ovat oiva ratkaisu kodin pikkuesineiden säilyttämiseen ja esittelemiseen. Sarjan on luonut värien mestarillisesta käytöstä tunnettu taiteilija Anu Penttinen. iF Golden -palkinnon saanut sarja laajenee vuonna 2013 uusilla väreillä ja jännittävillä materiaalivalinnoilla.

Vitriinin päämateriaali on lasi – luonnollisesti, sillä ajattomasta lasimuotoilustaan Iittala tunnetaan. Vitriini antaa rajattomat mahdollisuudet pikkutavaroiden säilytykseen ja esillepanoon. Jokainen löytää mieleisensä värin, koon ja yhdistelmän. Rasioita on erikokoisia ja -värisiä, ja osaan niistä on lasiin yhdistetty puuta ja metallia. Sarjan uutuusmateriaalit ovat korkki ja durat.

Vuonna 2008 julkistettiin Anu Penttisen hauskat ja iloiset Iittala-lasilinnut. Nyt Vitriini näyttää Penttisen kyvyn leikitellä väreillä. Raikkaat, kuulaat ja kirkkaat lohenpunaisen, vaalean pinkin ja laventelin sävyt saavat lasin elämään.

Aarteiden galleria

Monikäyttöisissä Vitriini-rasioissa voi säilyttää esimerkiksi avaimia, koruja, asusteita, nappeja tai vaikkapa lasten askartelemia pikkulahjoja.

”Vitriini-rasiassa pienet, tärkeät esineet pysyvät hyvässä tallessa juuri siellä, missä haluatkin: pöydällä, yöpöydällä tai vaatehuoneessa. Kun olet lähdössä ulos, löydät haluamasi asusteen helposti”, sanoo Anu Penttinen.

Hän toivoo, että jokainen käyttäisi sarjan tuotteita juuri omalla tavallaan. ”Yksi tapa on käyttää Vitriiniä ilman kantta. Silloin korostuvat tuotteen esillepano-ominaisuudet ja huomio kiinnittyy rasian sisältöön.”

Vitriini-rasioilla luotu galleria tuo näkyville esineet, jotka ovat liian kauniita haudattaviksi laatikoiden ja kaappien uumeniin. Viemällä muutaman rasian töihin saat pienoisgallerian myös työpöydällesi.

Lahjoja kerättäväksi

Vitriini on myös oiva lahja, koska lahjan saaja voi myöhemmin täydentää kokoelmaansa uusilla väreillä ja erikokoisilla rasioilla. Kokoelma antaa mahdollisuuden ilmaista omaa henkilökohtaista tyyliä, ja tämä onkin yksi tärkeimmistä ominaisuuksista, joihin Penttinen pyrki suunnittelussaan.

”Keräämällä ja yhdistelemällä sarjan tuotteita jokainen voi hyödyntää muotoilua persoonallisella tavalla eloisasta ja värikkäästä romanttiseen, viileään ja hillittyyn.”

Vitriini-sarja on paljon enemmän kuin säilytysjärjestelmä: se on kaunis valikoima esineitä, jotka näyttävät hyvältä ollen samalla erittäin käytännöllisiä. Ne eivät ole pelkkiä rasioita, vaan sisustuskoruja.

Anu Penttinen

Anu Penttinen tuntee lasin. Se on hänen materiaalivalintansa työssään taiteilijana Nuutajärven lasikylässä. Penttisen taiteessa näkyy hänen kiinnostuksensa kaupunkiympäristön yksityiskohtiin. Kartat, kaupunkien kadut ja liikenne – liikkuminen paikasta toiseen – on aina kiehtonut häntä: ”Visuaalinen maailmani koostuu konkreettisista paikoista ja ihmisten toiminnasta. Niiden pohjalta luon lasiesineeni.” Penttinen painottaa vahvoja värejä ja muodon selkeyttä.

Vitriini-sarja palkittiin iF Golden -muotoilupalkinnolla vuonna 2011.

 

Tuotetiedot ja suositushinnat:

 

UUTUUS Vitriini, pieni lohenpunainen 58,90e

UUTUUS Vitriini, pieni laventeli 58,90e

UUTUUS Vitriini, pieni vaalea pinkki 58,90e

UUTUUS Vitriini, iso vaalea pinkki 68,90e

UUTUUS Vitriini, pieni kirkas/korkki 23,90e

UUTUUS Vitriini, pieni kirkas / valkoinen durat 43,90e

UUTUUS Vitriini, iso kirkas/korkki 39,90e

UUTUUS Vitriini, iso kirkas / valkoinen durat 62,90e

 

Vitriini, pieni harmaa 26,90e

Vitriini, pieni hiekka 26,90e

Vitriini, pieni ruusuoliivi 58,90e

Vitriini, pieni vaaleansininen 26,90e

Vitriini, pieni kirkas/vaal.harmaa alumiini 58,90e

Vitriini, pieni kirkas/tammi 43,90e

Vitriini, pieni vihreä 26,90e

Vitriini, iso kirkas 51,90e

Vitriini, iso omenanvihreä 51,90e

Vitriini, iso merensininen 51,90e

Vitriini, iso vedenvihreä 51,90e

Vitriini, iso pomeranssi 68,90e

Vitriini, iso kirkas/tammi 62,90e

Vitriini, iso harmaa 51,90e

Vitriini, iso vaaleansininen 51,90e

 

Vitriini puualusta, tammi iso 29,90e

Vitriini puualusta, tammi pieni 24,90e

 

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post