Sisustus & Kalusteet

IKEA ja Marimekko yhteistyöhön – tulevan malliston inspiraationa suomalainen saunakulttuuri

IKEA ja Marimekko yhdistävät voimansa ja luovat yhdessä tuotemalliston, joka on saanut inspiraationsa saunakulttuurista ja sen syvistä juurista pohjoismaisessa elämäntyylissä. Mallisto on tarkoitus lanseerata maaliskuussa 2023. 

Pohjoismaissa, etenkin Suomessa rakastetaan saunomista ja se nähdään tärkeänä tapana viettää aikaa, virkistäytyä ja palautua. Saunaperinteen tärkeydestä kertoo myös se, että vuonna 2020 Unesco lisäsi suomalaisen saunakulttuurin ihmiskunnan aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon. Yhteistyön myötä IKEA ja Marimekko syventyvät saunan itsehoitorituaaleihin ja luovat ainutlaatuisen, rituaalien olennaisimpiin elementteihin perustuvan tuotemalliston.

“Tarkastelemme pohjoismaista muotoiluperintöämme ja hyvinvointikulttuurimme olennaista osaa. Näemme, että yhdistämällä Marimekon pitkän historian ikonisissa kuoseissa ja IKEA-asiantuntijuuden kodin sisustamisessa, voimme levittää tämän kulttuurin elementtejä ja osaltamme auttaa parantamaan monien ihmisten arkea ja tuomaan iloa kotiin”, kertoo Henrik Most, luova johtaja, IKEA of Sweden.

Mallisto tulee olemaan täynnä erilaisia vastakohtia kuuman ja kylmän, yksinkertaisen ja rohkean, leikkisän ja rauhallisen välillä. Tämä on myös ensimmäinen kerta, kun Marimekko suunnittelee yksinoikeudella kuosikokoelman yhteistyömallistoa varten.

”IKEA ja Marimekko jakavat vahvan pohjoismaisen perinteen, demokraattisen lähestymistavan suunnitteluun ja halun tuoda iloa ihmisten arkeen. Valitsimme yhdessä saunakulttuurin suunnittelun lähtökohdaksi sekä Marimekon suomalaisten juurien vuoksi ja siksi, että tämä kulttuuri heijastaa monia pohjoismaisen elämäntavan parhaita puolia, kuten osallistavuutta ja rakkautta luontoon. Sauna on tyypillisesti tila rentoutua, nauttia ja olla täysin oma itsensä. Haluamme tällä leikkisällä kokoelmalla sytyttää rakkauden saunakulttuuriin ja tuoda saunan ilon ihmisille ympäri maailmaa”, kertoo Marimekon luova johtaja Rebekka Bay.

Mallisto on tarkoitus lanseerata maaliskuussa 2023 IKEA-tavarataloissa ympäri maailmaa.

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post