Kinnarps Oy

Kinnarps: Kestävä design ja pitkä käyttöikä ovat ympäristötekoja

Kinnarps Oy Yarn tuoli

Kinnarpsin kestäviä sisustamisen ratkaisuja on esillä Design Helsinki -tapahtuman Paviljongissa Kasarmitorilla Helsingissä 24.–25.8. osastolla B7. Uudet tuotteet ja materiaali-innovaatiot on suunniteltu yhä monimuotoistuvampaa työelämää ajatellen, luontoa kunnioittaen ja kiertotaloutta edistäen. 

Yhä useammat ihmiset ja organisaatiot haluavat tehdä kestäviä valintoja. Laadukkaalle, kestävälle ja ajattomalle sisustukselle on yhä enemmän kysyntää ympäristön, hyvinvoinnin ja talouden vuoksi. Kuitenkin yksinomaan Euroopassa heitetään kalusteita pois 10 miljoonaa tonnia vuosittain.

Kinnarps painottaa, ettei tuotteen kierrätettävyys vielä takaa sen kestävyyttä. Kestävä tuotteesta tulee vasta, kun se on pitkäaikaiseen käyttöön sopiva. Kalusteiden elinkaarta on kyettävä jatkamaan ajan myötä. Jo tuotteen suunnitteluvaiheessa on varauduttava päivittämiseen, uudistamiseen ja muokkaamiseen. Pitkä käyttöikä on tärkein asia ympäristövaikutusten vähentämisessä. Silloin elinkaaren vuosittainen ympäristövaikutus on mahdollisimman pieni.

D2 tuoliperhe kierrätysmateriaalista

Kiertotaloutta edistäviä materiaaleja

Uusia tuotteita suunniteltaessa on tärkeää ottaa huomioon myös jo olemassa olevat materiaalit ja niiden innovatiivinen uusiokäyttö. Kinnarpsin osastolla voi tutustua uusiin kestäviin tuotteisiin, joiden valmistuksessa on hyödynnetty kierrätysmateriaaleja sekä tuotannon sivuvirtoja.

  • Kierrätysmuovi ja hamppu muodostavat yhdessä kulutuskestävän ja laadukkaan materiaalin, joka on kevyt ja jonka hiilijalanjälki on 70–90 % pienempi kuin perinteisen muovin. Materiaalista on valmistettu uusi D2 -tuoli.
  • Aina yksilölliset Tinnef-pöydät on valmistettu kierrätysmuovista. Saatavana on kaksi kansiväriä, vaalea marmorikuvioinen pöytälevy on valmistettu jugurttipurkeista.
  • Yarn-tuolin istuin- ja selkätyynyt on pehmustettu hairlokilla, joka on sekoitus jouhia ja luonnonlateksia sekä neulahuopaa. Mukavuuden lisäämiseksi selkätyynyssä on myös villaa. Puu on FSC®-merkittyä ja kierrätysteräsrunko on saatavilla useissa väreissä.
  • Innovatiivinen Re:fill materiaali on täytteenä Oktav-akustiikkapaneeleissa. Se on valmistettu tuotannossa syntyneestä kangasjätteestä ja kierrätetyistä PET-pulloista.

Kinnarpsin innovatiivisiin tuotteisiin ja materiaaleihin voi tutustua Kasarmitorin design-paviljongissa osastolla B7.

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post