Seminaarit & Tapahtumat

:HABITARE: Tässä ovat muotoilun nousevat tähdet

Kuvaaja: Maija Astikainen

Habitare tarjoaa alustan uusille ja lupaaville suunnittelijoille tuoda esiin omaa osaamistaan. Habitaren uuden muotoilun alue The Block on hedelmällinen kasvualusta uudelle suomalaiselle muotoilulle, kertoo alueella nähtävien Talentshop- ja Protoshop-näyttelyiden kuratoinnista vastaavan Imu Designin Elina Aalto. Habitare Helsingin Messukeskuksessa 7.–11.9.2022.

Habitaren uuden muotoilun alue TheBlock on omistettu nuorille muotoilijoille. Alueella nähdään kiinnostavimmat nousevat muotoilijat esittelevä Talentshop, uusia tuoteideoita nostava Protoshop sekä opiskelijoiden ja freelancereiden osastoja. Vierailu TheBlockissa tarjoaa katsauksen siihen, miltä uusi muotoilu näyttää nyt ja tulevaisuudessa. 

”Protoshop ja Talentshop ovat nuorille muotoilijoille tärkeä ponnahduslauta matkalla itsenäiseksi suunnittelijaksi. Näistä erikoisnäyttelystä ja koko TheBlock-alueesta on kasvanut vuosien myötä tunnistettava osa Habitarea, jonne yleisö tietää tulla näkemään uusia tekijöitä ja ideoita. Tämä TheBlockin ja Habitaren välinen synergia on hedelmällinen kasvualusta uudelle suomalaiselle muotoilulle”, kertoo Protoshopin ja Talentshopinkuratoinnista vastaavan Imu Designin Elina Aalto. 

Laita nämä muotoilijat muistiin – Talentshop esittelee neljä nousevaa kykyä 

Tänä vuonna Talentshopissa nähtävät suunnittelijat ovat tuotesuunnittelija Ekin Kayis, eri materiaalien parissa työskentelevä Mari Koppanen, puuseppä ja suunnittelija Ville Aakulasekätekstiilisuunnittelija Zuzana Zmatekova. 

Talentshopissa esitellään uransa alkuvaiheessa olevia muotoilijoita, joilla on kuitenkin jo oma vahva suunnittelijaidentiteetti sekä näyttöjä osaamisestaan. Tänä vuonna Talenshopissa esillä olevat muotoilijat valittiin vuoden 2020 tapahtumaan 36 hakemuksen joukosta. 

”Mukaan valittuja muotoilijoita yhdistää omaperäinen ajattelu sekä tinkimätön suhtautuminen laatuun ja viimeisteltyyn toteutukseen”, kertovat muotoilijat Elina Aalto, Krista Kosonen ja Saara Renvall Imu Designista. 

Protoshopissa tutustutaan lupaaviin tuoteideoihin 

Imu Designin Aalto, Kosonen ja Renvall vastaavat myös uusiin tuoteideoihin keskittyvän Protoshop-näyttelyn kuratoinnista. Näyttelyyn valitaan vuosittain noin tusina lupaavaa suunnittelijaa ja heidän prototyyppejään tulevaisuuden tuotteista. 

Näyttelyn tarkoituksena on löytää loistavia tuoteideoita, esitellä niitä yleisölle ja yrityksille sekä saattaa yhteen tuotteet ja potentiaaliset valmistajat. Protoshop on järjestetty jo yksitoista kertaa, ja sen kautta tuotantoon on päätynyt kymmeniä tuoteideoita. 

Tänä poikkeusvuonna näyttelyssä ovat esillä yhdessä kokonaisuudessa vuosien 2020 ja 2021 prototyypit. 

”Protoshopissa on tyypillisesti nähty töitä, jotka avaavat uudenlaisia, oivaltavia näkökulmia kodin ja julkitilan esinemaailmaan ja näin on tänäkin vuonna. Työt ovat rohkeasti omannäköisiään ja usein niihin liittyy pintaa syvemmälle ulottuvaa pohdintaa ja tematiikkaa”, kertoo Elina Aalto. 

Protoshopissa esitellään töitä seuraavilta suunnittelijoilta:Ida Korsström, Kati Peltola, Netta Kandelin, Imola Balogh, Riku Toivonen, Susanna & Tobias Feuerbacher, Yingjie Liang, Tong Ren, Juho Pasila, Sandra Prami, Tatu Laakso, NG WingYin, Essi Aalto, Tautvydas Petruškevičius, Elina Parmakoff & Katarina Westerlund, Maiju Räty, Laura Kuusajoki, Miika Ruotsalainen, Aleksi Peltonen, Lilli Ilmavirta, Veli-Antti Virtanen sekä Virpi Heikkinen. 

Habitare
Suomen suurin huonekalu-, muotoilu- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 7.-11.9.2021. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamiseen sekä kodin ja tilojen toiminnallisuuteen ja visuaalisuuteen. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Habitaren kansainvälinen ystävä on tänä vuonna Joseph Grima. | www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2022

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post