Huonekalut

Klassikoiden uusi korkeus: Aalto-pikkutuolien ja ruokapöytien korkeus kasvaa kahdella sentillä.

Artek_Aalto_Chair_65_Lacquered_black_Photo_.102922

Alvar Aalto suunnitteli klassikoiksi muodostuneet Artekin tuolit ja pöydät 1930-luvulla. Sen jälkeen ihmisen keskipituus on kasvanut lähes kymmenellä sentillä. Jotta tuolit ja pöydät soveltuisivat paremmin nykyihmisen mittoihin,  Aalto-pikkutuolien ja L-jalkamallistoon kuuluvien ruokapöytien korkeuteen tulee kahden senttimetrin korotus tammikuusta lähtien. Samalla mallistoa täydennetään kokomustalla ja kokovalkoisella vaihtoehdolla ja Suomi 100 -juhlavuosituotteilla.

Artekin huonekaluissa uusi korkeus on toivottu parannus. Sekä tuolit että pöydät sopivat entistä useammille käyttäjille ja erilaisiin kohteisiin. Koon muutos lisää niiden käyttömukavuutta ja ne istuvat entistä paremmin nykystandardin mukaisesti suunniteltuihin tuoleihin ja pöytiin.

Muutos koskee seuraavia tuotteita
• tuolit 65, 66, 68, 69: uusi istuinkorkeus 45,5 cm
• pöydät L-jaloin, tuotenumerot 80, 81, 82, 83, 84, 86, 90, 91, 97: uusi korkeus 74 cm

Korkeusmuutos ei koske 60 ja E60 jakkaroita, ritiläpenkkejä, lastentuolia N65 tai työtuolia K65.

Päätös muutoksesta tehtiin yhteistyössä Alvar Aalto -säätiön kanssa. Silmämääräisesti eroa vanhan ja uuden korkeuden välillä ei huomaa. Artekin L-jalkakokoelman tuotteet valmistetaan edelleen puoliteollisesti Artekin alkuperäisellä tehtaalla Turussa ja niissä käytetty puu on jopa 80 vuoden ikäistä.

Uudet korkeudet saatavana helmikuusta lähtien
Tammikuun alusta alkaen tilatut tuolit ja pöydät toimitetaan asiakkaille uusissa korkeuksissa, ja niitä on saatavana helmikuusta eteenpäin. Vanhoja, matalampia malleja on saatavilla niin kauan kuin varastoa riittää, ja sen jälkeen tilauksesta siirtymäkauden ajan, ainakin vuoden 2017 loppuun asti.

Pöytiä voi edelleen tilata myös madallettuna vakiokorkeuksiin 60 cm ja 52 cm, ja lisämaksusta myös muihin asiakkaan määrittelemiin korkeuksiin.

Kokovalkoinen ja kokomusta vaihtoehto mukaan mallistoon
Toivottuna lisänä Artekin valikoimaan ovat L-jalkakokoelman pöydät ja tuolit kokomustassa ja kokovalkoisessa värissä. Lisäksi Artek juhlistaa Suomen itsenäisyyden satavuotista taivalta lanseeraamalla valikoiman Aallon L-jalkatuotteita kivenvalkoisena ja uusissa linolevyn sävyissä. Suomi 100 -juhlatuotteet ovat saatavilla koko juhlavuoden ajan. Projekteja varten Artekin tuoleja ja pöytiä voi tilata myös asiakkaan toivomilla väreillä ja pintakäsittelyillä.

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post