Koti & Asuminen

KUTSU TYÖPAJAAN ”NAAPURUUSKIISTOJEN TYYPIT, PIIRTEET JA YLEISYYS” 27.8.2012

Suomen Akatemian tutkimushanke ”Naapuruuskiistat ja asuminen Suomessa 2011-2015” järjestää avoimen työpajan naapuruuskiistojen tyypeistä, piirteistä ja yleisyydestä maanantaina 27.8.2012  klo 10.15-14.00 (Suomen ympäristökeskus/Muuttohaukka, Mechelininkatu 34a, Helsinki).

Tilaisuudessa tutkimushankkeen tutkijat kertovat ensimmäisiä tuloksia hankkeesta. Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille. Kutsua saa levittää vapaasti.

Tarjoilujen järjestämistä varten ilmoittautuminen tilaisuuteen viimeistään to 23.8. klo 16 Aniitta Sundbergille (aniitta.sundberg@ymparisto.fi tai puh. 040 723 5001)

Asumisen tulevaisuus -tutkimusohjelmasta (http://www.aka.fi/asu) rahoitettavassa hankkeessa tutkitaan naapuruuskiistoja, niiden vaikutuksia asumiseen ja hyvinvointiin sekä kiistojen piirteitä ja niiden ratkaisumahdollisuuksia. Hankkeen aluksi on selvitetty, miten suomalaiset tulevat toimeen naapureidensa kanssa ja millaisia naapuruuskiistoja Suomessa esiintyy.

Monitieteisessä tutkimushankkeessa on ympäristöoikeuden, oikeussosiologian, ympäristöpolitiikan, maantieteen, sosiologian ja yhdyskuntasuunnittelun tutkijoita Itä-Suomen yliopiston ohella Suomen ympäristökeskuksesta, Oikeuspoliittisesta tutkimuslaitoksesta, Aalto-yliopistosta ja Turun yliopistosta.

OHJELMA

10.15 Avaus ja tutkimushankkeen tavoitteet, prof. Tapio Määttä (Itä-Suomen yliopisto)

10.30 Naapuruus ja naapuruuskiistat valtakunnallisen asukaskyselyn valossa, tutkija Jukka Hirvonen (YTK/Aalto-yliopisto) ja erikoistutkija Lasse Peltonen (SYKE)

Keskustelua ja kommentteja

11.30 Kahvi

12.00 Naapuruuskiistat kuntien ympäristöviranomaisten työssä: haastattelututkimuksen tuloksia, yliopistotutkija Risto Haverinen (Turun/Itä-Suomen yliopisto) ja tutkija Hilkka Heinonen (Itä-Suomen yliopisto)

Keskustelua ja kommentteja

13.00 Asumiseen liittyvät oikeusongelmat asianajajahaastattelujen valossa, erikoistutkija Kaijus Ervasti (Oikeuspoliittinen tutkimuslaitos)

Keskustelua ja kommentteja

14.00 Tilaisuuden päätös

 

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post