Huonekalut, Koti & Asuminen, Seminaarit & Tapahtumat, Sisustus & Kalusteet

HUONEKALUJA LAHDESTA: ISKUN UUTUUDET ESILLÄ HABITARESSA

Isku tuo syksyyn vahvan uuden malliston Habitare-messuilla. Samassa yhteydessä esitellään Inspiring Meeting -suunnittelukilpailussa löytyneitä tulevaisuuden suunnittelijalupauksia Pietarista.

 

Isku uskoo, että suomalainen muotoilu yhdistettynä pitkään perinteeseemme valmistaa korkealaatuisia tuotteita Lahdessa tulee korostumaan jatkossa asiakkaan ostopäätöksissä. Yli 80-vuotisella kokemuksella Isku tarjoaa paljon tuotteita ja ratkaisuja helpottamaan suomalaisten arkea niin työssä kuin kotona.

Syksyn uutuustuotteet

DSign Vertti Kivi&Co:n Iskulle suunnittelema Stone -työpistemallisto on muuntautumiskykyinen ja selkeälinjainen tuoteperhe, joka kätkee sisälleen paljon mietittyjä yksityiskohtia. Kaikki kaapelointi kulkee Stonen seinäkkeiden sisällä ja työpisteet ovat vapaita ylimääräisistä johdoista. Työpiste koostuu yksinkertaisista osista, joiden jokainen yksityiskohta on harkittu niin, että niiden paikkoja voidaan helposti muuttaa vastaamaan erilaisia tarpeita säilyttäen huoliteltu ulkonäkö. Stonen kompakteilla osilla pienenkin tilan neliöt saadaan hyötykäyttöön tyylikkäästi. Mikko Laakkosen Syke -aulasohvissa eri muotoisilla ja kokoisilla nojakappaleilla saa hauskaa rytmiä muuten pelkistettyyn ja linjakkaaseen aulakalusteeseen. Kangasvalinnoilla sekä selkä- ja käsinojakappaleiden valinnoilla voi räätälöidä kulloiseenkin tilaan parhaiten sopivan kokonaisuuden. Still-työtuoliperhe on saanut uuden jäsenen: Antti Olinin Still Conference -neuvottelutuoli on muotoilultaan nykyaikainen ja kevyt. Monipuolisen lisävarustelun ja värivalikoiman ansiosta tuolista on helppo räätälöidä juuri sinun tarpeisiin vastaava yksilöllinen työtuoli. Dio -yleispöytä esittelee uuden mustan valureunan muuten valkoisessa tuotteessa.

Experience -viihdekeskus on ratkaisu johtoviidakkoihin kyllästyneille ja valinnanvaikeuden kanssa painiville: alan ammattilaiset ovat valinneet pakettiin huippulaadun laitteet ja yhdistäneet kaiken sisustukselliseksi kokonaisuudeksi, jossa johdot ja laitteet sijaitsevat kalusteen sisällä. Äänentoisto on elokuvateatteritasoa ja kaluste istuu muuhun sisustukseen. Asennus ja käyttö on tehty mahdollisimman helpoksi: pari yhdistettävää johtoa on numeroitu ja värikoodattu ja kaikki hallinta tapahtuu yhdellä kaukosäätimellä tai vaikka iPadilla. Samaan ohjausyksikköön voi yhdistää muitakin kodin toimintoja valaistuksesta lämmitykseen. Experience-viihdekeskuksessa yhdistyvät Iskun ja Expertin ammattitaito viihtymisen saralla.

Nea Vikströmin Cannes hiilenmustine, uritettuine ovineen tuo tiloihin hienostunutta dramatiikkaa. Saman suunnittelijan Saaristo -sarja henkii rauhallista, pohjoista tyyliä ja on saanut inspiraationsa luonnon muovaamista pinnoista, syysjäästä ja uudesta lumesta. Hyllystöistä on saatavilla kolme mallia ja keittiöön Saaristo jatkaa sisustuksellista linjaansa ovimallistollaan.

Ilari Jääskeläisen Inkoo on raikas ja moderni tilaihme, jonka monipuolinen mittamaailma soveltuu erilaisiin tiloihin. Sohvan avara muotoilu antaa kevyen fiiliksen huoneeseen ja verhoilu on valittavissa sadoista vaihtoehdoista. Tapani Laukkasen lepotuolit Cubio ja Concorde vetoavat ajattomien ja tyylikkäiden muotojen ystäviin, jotka eivät suostu tinkimään istumamukavuudesta. Concorde luo helposti nahkansa sopien niin julkisiin tiloihin kuin retrotyyliseen kotiin. Cubion kulmikkuus tuo ryhtiä monenlaiseen ympäristöön.

Pehmeyttä syksyn sisustukseen tuovat Nea Vikströmin raidallinen Unigold -sängynpääty ja ruokapöydän ääreen istuva Ella -tuoli. Raitakankainen Tax-rahi ja näyttävä Joker -lepotuoli kruunaavat olo- tai makuuhuoneen uuden ilmeen.

Uudet suunnittelijalupaukset esittäytyvät

Yli 20 mallia osallistui Iskun, UPM:n ja Pietarin Taideakatemian alkuvuodesta käynnistämään suunnittelukilpailuun. “Inspiring Meeting” -kilpailun tavoitteena oli löytää uusi, raikas ilme yritysten ja oppilaitosten kohtaamispaikkoihin. Kilpailun voitti Sofia Faberin Array-tuoli, joka yhdistää modernin muotoilun ja perinteen onnistuneeksi kokonaisuudeksi. Suunnittelukilpailussa käytetty materiaali perustuu UPM:n kehittämään komposiittiteknologiaan, joka mahdollistaa vanerin muotoilun valmistuksen jälkeen. Isku on ensimmäisenä ottanut UPM Grada TM -vanerin tuotantoon Mikko Laakkosen suunnittelemassa Kaava-tuolissa.

Iskun uutuudet ovat esillä Habitare-messuilla Helsingin Messukeskuksessa 12.-16.9. pääosastolla 7h39 sekä On The Road -kiertuerekassa pääovella. Lisäksi Iskun tuotteita löytyy Aikamatka-näyttelystä sekä Kustavin puun ja HT Collectionin osastoilta.

isku Habitare kuvaliite (Pdf)

Isku on suomalainen vuonna 1928 Lahteen perustettu perheyritys, joka suunnittelee, valmistaa ja markkinoi kalusteita ja kokonaisvaltaisia sisustusratkaisuja koteihin, keittiöihin, kouluihin, toimistoihin ja kaikkiin julkisiin tiloihin Suomessa, Pohjoismaissa, Baltiassa ja Venäjällä. Isku työllistää noin 1000 henkilöä, joista Lahdessa noin 600. www.isku.fi

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post