Huonekalut, Kalusteet

MARTELA KALUSTAA FLOW FESTIVALIN ”WASTE NOTHING” -PERIAATTEELLA

kiltatuolit

Minna Parikka tekee oman versionsa Martelan klassikkotuolista

Elokuussa järjestettävällä Flow Festivalilla on luvassa klassikoita uudessa kuosissa. Suomalaiset huippusuunnittelijat räätälöivät Martelan klassisen Kilta-tuolin näköisekseen ”Waste nothing” -teeman mukaisesti kierrätysmateriaaleja käyttäen.

Martela on jo neljänä vuonna peräkkäin elokuussa järjestettävän Flow Festivalin kalusteyhteistyökumppani. ”Martela valmistaa kiinnostavia, laadukkaita ja raikkaita tuotteita, joista löytyy paljon vaihtoehtoja tarpeisiimme. Kotimaisuus ja kierrätettävyys ovat myös arvoja, joita suosimme. Tämän vuoden “Waste nothing” -teema sopii Flow’hun mainiosti, koska suosimme itse pitkäikäisyyttä ja kierrätettävyyttä”, Flow Festivalin markkinointipäällikkö Milla Valjus sanoo.

Martelalle ympäristövastuu on osa päivittäistä toimintaa. Yritys muun muassa ottaa vastaan käytettyjä kalusteita, jotka kunnostetaan ja kierrätetään Martela Outlet -myymälöiden kautta. ”Myös Flow Festivaleille toimittamamme kalusteet löytävät festivaalin jälkeen seuraavat käyttäjänsä Martela Outlet -myymälöiden kautta”, kertoo markkinointi- ja vastuullisuuspäällikkö Minna Andersson Martelasta.

KOLME KILTAA KIERRÄTYSMATERIAALEISTA

Tämän vuoden erikoisuutena festivaalilla nähdään kolmen suomalaisen huippusuunnittelijan, Minna Parikan, R/H:n ja Flora&Lauran, näkemykset Martelan Kilta-tuolista. Suunnittelijat räätälöivät Olli Mannermaan alunperin muotoilemasta tuolista omannäköisensä Martelan leikkuu- ja ylijäämäkankaita käyttäen. Kolme onnellista festivaalivierasta saa kotiinsa palasen suomalaista designia, sillä tuolit arvotaan festivaalivieraiden kesken.

Kilta-tuoli ilmentää hyvin Martelan designfilosofiaa, sillä 1950-luvulta asti tuotannossa ollut tuoli on tänä päivänä myös vintage-suosikki. “Suunnittelumme kulmakiviä ovat elinkaariajattelu, laadukkuus ja ympäristön kunnioittaminen. Niistä Kilta-tuoli on ollut koko olemassaolonsa ajan hyvä esimerkki”, Andersson sanoo.

Martelan kalusteet ovat myös muuten näkyvästi esillä festivaalialueella. Pääosassa on aikaisempien vuosien tapaan 600 neliömetrin kokoinen ruokateltta, joka kalustetaan mm. Mini Kilta -tuoleilla, Movie Button -raheilla ja Trailerpöydillä. Martelan kalusteita nähdään myös samppanjateltassa, artistialueella ja lehdistötiloissa. ”Yleisölähtöisyys on aina suunnittelun perustana. Suuressa yleisötapahtumassa tarvitaan kovaan käyttöön sopivia kalusteita. Flow’ssa kauniisti suunniteltu tapahtumapaikka, visuaalisuus ja toimivuus ovat keskeisessä asemassa, ja Martela sopii tähän ajattelumalliin loistavasti”, Valjus kiteyttää.

Linkit suunnittelijoiden sivuille:
http://minnaparikka.com
http://www.rh-the-label.com
http://www.floraandlaura.com

Martela Facebookissa
Martela Instagramissa
Martela Twitterissä

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post