Uudisrakennuskohteet

Skanska rakentaa Lehtiojan palvelutalon Lahteen

Skanska rakentaa Lehtiojan palvelutalon Kilpiäisten Lehtiojantielle Lahteen. Rakennuttaja on Lahden Talojen tytäryhtiö Lahden Palveluasunnot Oy.

”Maarakennustyöt ovat käynnissä, ja talo valmistuu syksyllä 2013”, kertoo aluepäällikkö Ilkka Halinen Skanskasta.

Viisikerroksiseen palvelutaloon valmistuu 90 asuntoa muistihäiriöisille ja tehostettua palveluasumista tarvitseville vanhuksille. Lisäksi taloon valmistuu runsaasti yhteisiä tiloja sekä monitoimi-, hallinto- ja kokoustiloja. Talon valmistuttua se vuokrataan Lahden kaupungin sosiaali- ja terveystoimelle.

Lehtiojan palvelutalo nousee entisen Kilpiäisten vanhainkodin tontille. Palvelutalosta rakennetaan tiiviydeltään energiatehokas, ja siinä käytetään rakenteita sekä ikkunoita ja muita rakennusosia, joista Lahden Taloilla on kokemusta viime aikojen uudiskohteista Lanssikadun matalaenergiataloista ja hoivakoti Wellamosta. Palvelutalo lämpiää pääosin maalämmöllä, kuormituspiikkejä tasataan kaukolämmöllä.

Kyseessä on sekä kustannuksilla että vanhusten palveluasuntojen lukumäärällä mitattuna Lahden Talojen historian suurin rakennushanke. Toisessa vaiheessa, jota parhaillaan suunnitellaan, valmistuu vielä sata palveluasuntoa lisää.

Skanska on aikaisemmin rakentanut Lahden Talot Oy:lle Lanssikadulle kolme matalaenergiakerrostaloa, joissa on yhteensä 83 asuntoa.

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post