Rakentaminen & Kunnossapito

Quattrorakennus sai valmiiksi kolme kohdetta Porvoossa

Quattrorakennus Oy on saanut kesän aikana valmiiksi ja luovuttanut kaksi koulujen saneerausurakkaa sekä yhden asuntorakennusurakan Porvoossa. Yhtiö peruskorjasi ruotsinkielisen alakoulun Kvarnbackens skolanin ja suomenkielisen yläasteen Linnajoen koulun. Molempien saneerausten taustalla olivat kouluissa todetut sisäilmaongelmat. Lisäksi Quattrorakennus urakoi Porvoon kaupungin vuokra-asuntoyhtiö A-asunnot Oy:lle kahden kerrostalon kohteen Aleksanterinkaari 6:n.

 

Linnajoen koulu

Linnajoen saneeraus- ja laajennushanke toteutettiin neljässä vaiheessa. Laajennusosa valmistui jo loppukesästä 2011. Peruskorjausosan tilat puolestaan valmistuivat heinäkuun 2012 lopussa.

Uudisrakennuksen laajuus oli noin 1 650 bruttoneliötä, ja hankkeen saneerattavien osien laajuus oli noin 2 800 bruttoneliömetriä. Linnajoen koulun saneeraus- ja uudisrakennushankkeen hankesuunnitelman mukainen kustannusarvio oli noin 9,6 miljoonaa euroa, josta Quattrorakennuksen urakan osuus oli noin puolet.

Kvarnbackens skolan

Kvarnbackens skolanin peruskorjaustyöt käynnistyivät kesäkuussa 2011. Remontin kustannuksiksi tuli yhteensä noin 4,1 miljoonaa euroa. 

Koulun sisäilmaongelmien todennäköisin syy oli 1950-luvulla rakennetun koulun vanhat eristeet. Peruskorjauksessa kaikki sisäilmaongelmia aiheuttaneet eristeet vaihdettiin ja ilmanvaihtokanavat desinfioitiin. Myös vesikatto ja ulkoseinät sekä alimman kerroksen maanvarainen lattia uusittiin. Remontin yhteydessä uusittiin myös muun muassa koulun keittiö, ikkunat ja akustiikka. Rakennuksen sisäilmatarkastuksessa opetustiloissa ei ilmennyt mitään merkkejä homeesta.

Aleksanterinkaari 6

Porvoon A-yhtiöille Quattrorakennus urakoi Porvoonjoen Länsirannalle kahden kerrostalon kohteen, jonka laajuus on 3 620 neliötä. Pienempään rakennukseen valmistui kehitysvammaisille erityispalveluja tarjoavan Kårkulla Samkommunin 12-paikkainen ryhmäkoti sekä 11 tukiasuntoa. Suuremmassa rakennuksessa on 32 asuntoa, joista 17 soveltuu erityisiksi senioriasunnoiksi. Rakennus on tarvittaessa muutettavissa myös tehostetun palvelun asumiseen. 

Kohteen työt alkoivat tammikuussa 2011 ja asukasmuutto alkoi heinäkuussa 2012.

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post