Tekstiilit

Vallila tuo markkinoille Sibelius-monumentti-aiheiset kuosit

Sibelius_Monumentti_Credo_Passio (1)

 

– Kuosit ovat ensimmäiset monumentista valmistetut viralliset designtuotteet
Vallila tuo markkinoille syksyllä 2015 kaksi Sibelius-monumentti-aiheista kuosia, Credo ja Passio. Kuosit ovat ensimmäiset viralliset designtuotteet, joita rakastettuun monumenttiin liittyen tuodaan markkinoille. Kuosit ovat graafisia ja voimakkaita, aivan kuten kuuluisa esikuvansa. Kuosit on toteutettu yhteistyössä kuvanveistäjä Eila Hiltusen perikunnan kanssa.

Vallilan Design Studion suunnittelemat Sibelius-monumentti-aiheiset kuosit Credo ja Passio on suunniteltu monumentin taiteilijan, kuvanveistäjä Eila Hiltusen (1922–2003) perikunnan omistaman kuvamateriaalin pohjalta. Sibelius-monumentti on peräisin vuodelta 1967, ja vuonna 2015 vietetään myös Jean Sibeliuksen syntymän 150-vuotisjuhlavuotta.

Kuosit ovat ilmeeltään voimakkaan graafisia ja molempien pääosassa on Sibelius-monumentti, yksi Suomen rakastetuimmista ja myös maailmanlaajuisesti tunnetuimmista taideteoksista ja nähtävyyksistä. Muotokieleltään monumentti on yhä erittäin ajankohtainen ja miellyttää myös sisustustuotteessa graafisen, rouhean ja särmikkään muotokielen ystävää.

Sibelius_Monumentti_Credo_Passio_2_web

Credo on kuoseista valokuvamaisempi: siinä monumentti on esitetty puistomaisessa ympäristössä, puiden keskellä, kallion päällä. Kuosi tuo elävästi mieleen monumentin ympäristön Sibeliuksen puistossa Helsingin Töölössä. Kuosista on olemassa kaksi väritystä, harmaan beige ja oranssi. Passio puolestaan on abstraktimpi; siinä monumentti on esitetty modernin pelkistettyä taustaa vasten, jonka väritys mukailee monumentin muotoja. Passiosta on saatavilla myös kaksi väritystä, voimakkaan pinkkitaustainen sekä musta-valkoinen.

Kuosien nimet tulevat suoraan nimistä, jotka Eila Hiltunen antoi kilpailutöilleen, joilla hän osallistui muistomerkkikilpailuun. Ensimmäinen, vuoden 1961 monumenttikilpailun ehdotus oli nimeltään Credo, ja jatkokilpailun voittanut ehdotus puolestaan Passio Musicae.

Kuosit saapuvat myyntiin syksyn 2015 aikana sekä metrikankaana että valmisverhoina.

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post