Tapetit

Vallilan uusi Pohjola-tapettikokoelma taltioi syksyisen luonnon kauneuden

Ylakuva

Vallilan kaunis Pohjola-tapettimallisto tuo kotiin ja tilaan Suomen valloittavan syksyisen luonnon: sykähdyttävän Punkaharjun mäntymaiseman, Lapin tunturirotkossa laiduntavat porot, ohran alaspäin taipuneet tähkät sekä taianomaisen satumetsän karvapukuisine asukkaineen. Kunniasijalla kokoelmassa ovat suomalainen luonto ja metsä. Pohjola-tapettikuosit pohjautuvat pitkälti Vallilan Syksy/Talvi AW17-kokoelman tekstiilikuoseihin. Pohjolassa on myös ripaus pohjoisen kiehtovaa myyttisyyttä. Tapettikokoelmaan kuuluu yhteensä 14 tapettia, joista jokaisesta on yhdestä kolmeen väritystä. 

Tapettimalliston ovat luoneet Vallilan kuosisuunnittelijat Tanja OrsjokiRiina KuikkaMatleena IssakainenVilma Pellinen ja Eveliina Netti. Mukana on myös suunnittelijayhteistöinä tehdyt tapetit: monilahjakkaan rock-muusikko Lauri Ylösen luovuudesta syntyneet Kuma ja Sulka sekä Erik Bruunin julistekuosiin, tuohon 50-luvun rakastettuun suosikkiin, pohjautuva raikasJaffa. Tapettikuosit sopivat kaiken kokoisiin tiloihin: niin suurille seinäpinnoille kuin tehosteiksi.

Tapettimalliston sävyissä valloittavat erityisesti harmaan eri vivahteet, ruskea konjakin ja nahan sävyissä, sininen ja petroli. Pohjola-malliston ajaton ja säväyttävä väripaletti tuo sisustukseen sekä rauhoittavia sävyjä että voimakkaita värejä. Mallisto tarjoaakin mahdollisuuksia sekä hillityn tyylin ystävälle että väreillä rohkeasti kokeilevalle. Kurkistetaan Vallilan uuden tapettimalliston upeisiin luomuksiin.

Alma_wallpaper_cognac_Tanja_Orsjoki

Näyttävä Alma on tilan kiistaton katseenvangitsija ja kuningatar. Taidokkaassa Alma-tapetissa komeilevat suuret ja loistokkaat ruusut. Suunnittelija Tanja Orsjoki loi Alman onnittelukukaksi satavuotisjuhliaan viettävälle itsenäiselle Suomelle.

Harju_wallpaper_blue_Matleena_Issakainen

Harju-tapetti tuo tilaan Punkaharjun, tuon maamme kauneimman huvipuiston, kansallismaiseman ikivihreät petäjät. Karhunkierros-tapetissa taas tallustelee karhu kuusimetsässä. Otso, mesikämmen, kontio: kansanperinteessämme monta nimeä saanut eläin on metsiemme kookas kuningas, joka ansaitsee oman kuosinsa.

Ohra_wallpaper_grey_Matleena_Issakainen

Pohjoisen tunturirotkon ja siellä laiduntavat porot taltioiva Kuru henkii Lapin luonnon karua ja hiljaista kauneutta. Kuru-tapetti tuo sisustukseen palan Lapin luonnon lumoa. Komea ja voimakas Ohra luo vaikutelman, että seinällä kasvaa tiheä ohrapelto. Ohra-tapetissa risteilevät ohran pitkät vihneet. Puuaiheinen Saarni puolestaan on mainio valinta dramaattisen vaikutelman ystävälle.

Pohjola-tapettikokoelma sukeltaa myös syvälle taianomaiseen satumetsään: Satumetsä-tapetti on mielikuvituksen leikkiä. Karva- ja höyhenpukuiset metsänasukit elävät kaikki sopusointuisasti yhdessä. Veikeä ja tunnelmaltaan lempeä Satumetsä sopii oivallisesti lastenhuoneen sisustukseen. Mukana kokoelmassa ovat myös raikas ja ilmava Lupiini, näyttävä Tammi, levollinen Unipuu sekä pohjakasvillisuuden varvut taltioiva yksityiskohtainen Varvikko.

Satumetsa_wallpaper_multi_Eveliina_Netti

Suunnittelijayhteistöistä, muusikko ja The Rasmus -yhtyeen kärkihahmo Lauri Ylönen suunnitteli tapettikokoelmaan kaksi uljasta kuosia: Sulka ikuistaa Laurille tärkeän koriste-elementin, ja graafinen Kuma on saanut inspiraationsa japanilaisen arkkitehdin Kengo Kuman töistä. Erik Bruunin Jaffa on iloinen, energinen, raikas ja selkeä tapettivalinta. Jaffa-pullot, nuo houkuttelevat janonsammuttajat, loistavat harmaalla pohjalla.

Jaffa_wallpaper_grey_Erik_Bruun

Vallilan tapettien materiaali on käyttäjäystävällistä kuitutapettia. Tapetin kiinnittäminen käy helposti: ensin levitetään liima suoraan tapetoitavalle pinnalle ja sitten asetetaan tapetti liimapinnan päälle. Kiinnittämisen jälkeen tapettia voi vielä siirtää, suoristaa ja kohdistaa useiden minuuttien ajan, ennen kuin se kuivuu paikalleen. Kuitutapetin voi puhdistaa kostealla liinalla pyyhkimällä.

Vallilan tapettimallisto on suunniteltu Design Studiossa Vallilan sydämessä ja tapetit on valmistettu Toijalassa.

Tuotteet ovat myynnissä Vallila.fi-verkkokaupassa sekä jälleenmyyjillä. Tapetit ovat tilattavissa Vallila-myymälöistä. Yhden rullan hinta on 45 euroa.

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post