Kilpailut, Uudisrakennuskohteet

YIT käynnistää Tikkurilan asemanseudun rakentamisen

YIT käynnistää Tikkurilan asemanseudun rakentamisen

YIT käynnistää Tikkurilan juna-aseman yhteyteen sijoittuvan uuden toimisto- ja liikekeskuksen ja rakentaa asemanseudulle kolmen asuntoyhtiön kokonaisuuden.Hankekokonaisuuden arvo on yli 150 miljoonaa euroa.

”YIT panostaa monipuoliseen aluekehittämiseen. Meillä on Tikkurilassa yli 20 vuoden historia aseman alueen kehittämisessä. Olemme ylpeitä, että saamme edelleen olla mukana luomassa Tikkurilasta viihtyisää asumisen sekä toimivien palveluiden ja infrastruktuurin keskustaa”, toteaa liiketoimintaryhmän johtaja Timo Lehmus YIT:n Suomen rakentamispalveluista.

Tikkurilan uusi toimisto- ja liikekeskus on portti maailmaan

Vuonna 2019 kokonaisuudessaan valmistuva Tikkurilan toimisto- ja liikekeskus palvelee monipuolisesti sekä vantaalaisia että junalla matkustavia. Palvelut sisältävät päivittäistavara- ja erikoiskaupan liikkeitä, monipuolisen ravintolamaailman, matkakeskuksen lipunmyyntitiloineen ja uuden paikallisliikenteen linja-autoterminaalin sekä Vantaan kaupungin yhteispalvelupisteen.

Keskus toteutetaan useammassa vaiheessa, joista ensimmäinen valmistuu loppuvuodesta 2014. Samassa yhteydessä valmistuu kolmikerroksinen 500-paikkainen pysäköintitalo. Keskukselle haetaan LEED -ympäristösertifikaatin (Leadership in Energy and Environmental Design) kultaista tasoa.

Tikkurilan asema on pääradan kolmanneksi vilkkain. Kehäradan valmistuttua Tikkurilasta tulee tärkein liitoskohta kaukojunien ja Helsinki-Vantaan lentoaseman välillä sekä Suomen toiseksi vilkkain rautatieasema.

Tikkurilan toimisto- ja liikekeskukselle etsitään uutta nimeä avoimella nimikilpailulla, joka ratkeaa tammikuussa 2013.

Tikkurilan keskusta saa uuden ilmeen ja uusia asuntoja

Tikkurilan keskusta tulee kokemaan mittavan muodonmuutoksen, jonka tavoitteena on tehdä siitä viihtyisä kävelykeskusta.

 

”Kaupungintalon viereen rakennetaan uusi tori, Tikkurilanaukio sekä Tikkurilanpuisto, johon tulee lasten leikkipaikka, skeittirata ja parkour-alue sekä tila esiintymislavalle. Asemalle rakennettavan toimisto- ja liikekeskuksen sekä uuden linja-autoterminaalin lisäksi keskustaan rakennetaan kuusi kerrostaloa 500 asukkaalle, uusi kirkko ja kaksi pysäköintilaitosta. Keskustassa tulee siten olemaan useita rakennustyömaita yhtä aikaa, kunnes uusi upea Tikkurila valmistuu”, kertoo projektijohtaja Heikki Virkkunen Vantaan kaupungilta.

YIT on ollut aktiivisesti mukana kehittämässä asumista ja infrastruktuuria Tikkurilaan. Ensimmäisen asuntokohteen, As. Oy Vantaan Tikkurilanaukion rakennustyöt alkavat lokakuussa. Asuntoyhtiöiden kivijalkoihin sijoittuu liiketiloja erinomaisille liikepaikoille.

”Tikkurilanaukio on herättänyt paljon kiinnostusta, sillä se valmistuu keskeiselle paikalle kaupungintalon ja uuden torin viereen. Asunnot ovat aivan palveluiden keskellä, ja niistä on suora yhteys hissillä Tikkuparkkiin. Aukion viereen on tulossa YIT:n kaksi asuntokohdetta, joiden rakennustyöt käynnistyvät vuoden 2013 aikana,” kertoo liiketoimintaryhmän johtaja Harri Isoviita YIT:n Suomen rakentamispalveluista.

Nimikilpailu toimisto- ja liikekeskuksen nimestä

www.facebook.com/uusitikkurila, mobiililaitteella: http://m.uusitikkurila.fi

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post