Kunnostustyöt

Are perusparantaa arvokasta Helanderin taloa Helsingin sydämessä

Are toimii projektinjohtourakoitsijana Ilmarisen omistaman, Helsingin Pohjoisesplanadilla sijaitsevan Helanderin talon toimistokerrosten 3-5 perusparannuksessa. Are vastaa myös kohteen talotekniikkaurakoinnista. Työt valmistuvat vuoden 2012 loppuun mennessä.

 

Helanderin talo on rakennettu 1800-luvulla ja sen julkisivu, pääportaikko sekä kerroksissa sijaitsevat alkuperäiset kaakeliuunit ovat museoviraston merkitsemiä suojelukohteita. Talon liikekerrokset on korjattu hiljattain ja nyt historiallisen arvorakennuksen toimistokerrokset 3-5 peruskorjataan vastaamaan erittäin korkealuokkaisia vaatimuksia. Ilmarinen haluaa kiinnittää erityistä huomiota talon sisäolosuhteisiin ja tulevien käyttäjien viihtyvyyteen.

Työt arvokkaassa suojelukohteessa edellyttävät saumatonta yhteistyötä viranomaisten kanssa. Myös talon sijainti keskellä vilkkainta Helsinkiä asettaa erityisvaatimuksia töiden toteuttamiselle. Ympäröivän liikenteen lisäksi talon alemmissa kerroksissa sijaitsevan Kämp Galleria -ostoskeskuksen ja naapuritalon Kämp Hotellin toiminta pitää ottaa huomioon.

”Talon sijainti ja kiinteistössä samanaikaisesti tapahtuva liiketoiminta tekevät urakasta erityisen haastavan. Kaikki toimenpiteet suunnitellaan niin että niistä aiheutuu mahdollisimman vähän häiriötä liikekeskuksen ja hotellin toiminnalle”, Aren kiinteistöpalveluiden liiketoimintajohtaja Seppo Korhonen sanoo. ”Kiinteistön talotekniikkajärjestelmän mm. ilmastoinnin täytyy toimia keskeytyksettä samanaikaisesti, kun osaa siitä uusitaan.”

Aren toteuttama talotekniikkaurakka pitää sisällään kaikki LVIS-työt ja niiden automaattisen ohjausjärjestelmän asentamisen. Huoneiden jäähdytys toteutetaan kattoon asennettavien paneeleiden kautta. Urakkaan kuuluu myös talon ullakolla sijaitsevien ilmanvaihtokoneiden ja niihin liittyvien tilojen uusiminen.

Are Oy on vahva ja edistyksellinen talotekniikkatalo, joka tarjoaa kiinteistön koko elinkaaren kattavia urakointi-, kiinteistö- ja korjausrakentamisen palveluita. Are Oy on lähes satavuotias perheyhtiö ja osa Onvest-konsernia. Are-konserni työllistää 1 500 ammattilaista Suomessa ja Venäjällä. www.are.fi

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post