Kirjat & Julkaisut

Ensimmäinen kirja arktisesta muotoilusta julkistetaan Rovaniemellä

Ensimmäinen kirja arktisesta muotoilusta julkistetaan Rovaniemellä

Arctic Design. Opening the Discussion” on ensimmäinen kansainvälinen keskustelunavaus siitä, mitä on arktinen muotoilu. Kiinnostus arktista aluetta kohtaan on kasvanut voimakkaasti ja keskustelua käydään niin taloudellisista, poliittisista kuin kulttuurisista kysymyksistä. Nyt julkaistava kirja tuo keskusteluun muotoilun näkökulman: miten muotoilu voi tukea arktisen alueen kehittämistä.

Kirjan julkaisija on Lapin yliopiston taiteiden tiedekunta ja teos on syntynyt osana Lapin yliopiston ja Rovaniemen Kehitys Oy:n yhteistä Arktinen muotoilu – Arctic Design -hanketta. Kirjan on toimittanut Päivi Tahkokallio.

Kirjan kaksitoista artikkelia lähestyvät arktista muotoilua käsitteen määrittelyn, palvelumuotoilun, yhteisöllisyyden ja alkuperäiskansojen näkökulmista. Kirjoittajina ovat muun muassa rehtori Mauri Ylä-Kotola, dekaani Timo Jokela ja professori Satu Miettinen Lapin yliopistosta.

  • Palvelumuotoilu voi kehittää radikaaleja innovaatioita, joiden avulla voidaan tuottaa hyvinvointia arktiselle alueelle, pohtii Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan professori Satu Miettinen.

Kansainväliset kirjoittajat tulevat Ruotsista, Skotlannista ja Kanadasta. Mukana on myös maailman luetuimman kulttuuri- ja designblogin The Cool Hunterin kirjoittaja, suomalaissyntyinen Tuija Seipell.

  • Tulevaisuudessa arktisella muotoilulla tulee olemaan yhä tärkeämpi rooli Rovaniemen ja pohjoisten alueiden yritysten brändin ja imagon kehittämisessä, toteaa Rovaniemen Kehitys Oy:n toimitusjohtaja Juha Seppälä, yksi teoksen artikkelikirjoittajista.

Arctic Design. Opening the Discussion esittelee myös seitsemän rovaniemeläistä yritystä, joilla on kaikilla erilainen suhde arktiseen muotoiluun. Mukana ovat Lappset Group, BRP Finland, Metsähallitus, Flatlight Films, Prosanta, Annelin Yrtit & Karkit ja Arctic SnowHotel. Lappset Groupin Johanna Ikäheimo ja BRP Finlandin Jukka Jokinen ovat kirjoittaneet kirjaan myös artikkelit.

Julkaisun rahoittajat ovat Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Lapin Ely-keskus.

LISÄTIETOJA:

Lapin yliopisto taiteiden tiedekunta, Arktinen muotoilu -hanke

Päivi Tahkokallio, julkaisun toimittaja
paivi@tahkokallio.fi tai 050 324 3517

Rovaniemen Kehitys Oy, Arktinen muotoilu -hanke

Jaana Jeminen, projektipäällikkö
jaana.jeminen@rovaniemi.fi tai 0400 551 400

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post