Kunnostustyöt

Hämeenkylän kartano peruskorjataan

Sodexo ja Varma peruskorjaavat Vantaalla sijaitsevan Hämeenkylän kartanon. Syksyllä 2012 alkavan peruskorjaus- ja parannushankkeen tarkoituksena on säilyttää alueen kulttuurihistoriallinen merkitys sekä nostaa kartanon hotelli- ja kokouspalvelujen tasoa. Korjaushankkeen jälkeen kartanon toiminta muuttuu ympärivuotiseksi, ja kartanon hotellihuoneiden määrä kasvaa nykyisestä 16 huoneesta 52 huoneeseen.

 

“Tämä on Sodexolle merkittävä hanke myös kansainvälisesti. Kokous- ja kongressikeskusten operointi on meille liiketoiminnallisesti merkittävä osa-alue ja Hämeenkylän kartanon avulla saamme kehitettyä kokous-, majoitus- ja juhlatarjontamme uudelle tasolle”, Sodexon toimitusjohtaja Lars Finer sanoo.

Hämeenkylän kartanon empire-tyyliset päärakennukset ovat C. L. Engelin suunnittelemia, ja kartanoalueen historia ulottuu 400 vuoden taakse. Sodexon mukaan Museoviraston valvonnassa tehtävä parannusprojekti auttaakin myös kulttuurihistoriallisesti merkittävän kohteen suojelussa ja säilytyksessä jälkipolville.

Sodexo on toiminut Hämeenkylän kartanossa vuodesta 1998. Nyt Varman kanssa solmittu vuokrasopimus oikeuttaa Sodexon jatkamaan kartanon liiketoiminnan operointia vuoteen 2023 asti.

“Halusimme yhteistyökumppaniksemme alalla ansioituneen toimijan. Erittäin merkittävänä pidimme Sodexon lähes 15 vuoden kokemusta Hämeenkylän kartanoalueen palveluiden tuottajana sekä Sodexon perehtymistä rakennushistoriallisesti ja maisemallisesti arvokkaaseen kohteeseen ja sen haasteisiin”, Varman kiinteistöpäällikkö Tarja Koskela kertoo.

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post