Astiat

Joulupukin Pajakylään on saatu yksinoikeudella revontuliteemainen Muumi-muki

moomin-valley-shop-santaclaus-village-rovaniemi-19

Moomin Winter Night -muki Rajoitettu erä Saatavilla vain Valley Shopista Hinta 17,90 euroa. Kuva: Alexander Kuznetsov

Muumimukit ovat suosittu keräilykohde. Erityisesti harvinaiset erikoismukit saavat keräilijät liikkeelle. Nyt Rovaniemen joulumatkailijoille on tarjolla ikioma, yksinoikeudella Joulupukin Pajakylän Moomin Valley Shopissa myytävä muumimuki, jossa yhdistyvät tutut muumihahmot, talviset tunturimaisemat ja revontulet.

Valley Shopin “Moomin Winter Night” -emalimukia on tehty rajallinen erä ja rovaniemeläisputiikilla on siihen yksinmyyntioikeus.

Meiltä löytyy noin tuhat erilaista muumituotetta, jotka kaikki ovat lisenssioituja. Idean omaan erikoismukiimme saimme, kun eräs matkaopas näytti meille vain Islannissa myytävää Iceland -muumimukia. Mekin halusimme oman mukin, joka kuvastaisi Lappia”, sanovat Valley Shopin yrittäjät Riina Hyöky ja Outi Aska.

Kaksikko otti yhteyttä Muurlaan ja tiedusteli, olisiko tällaisen ajatuksen toteuttaminen mahdollista. Muurla näytti vihreää valoa ja heidän suunnittelijansa alkoi luonnostella Moomin Winter Night -mukia rovaniemeläisten toiveiden pohjalta.

Ensimmäisissä luonnoksissa tuntureiden päälle oli piirretty puita,  mutta emmehän me voineet hyväksyä sellaista – eihän tuntureilla kasva puita! Lähetimme pari kuvaa  talvisista Pallastuntureista todistusaineistoksi. Näin käynnistyi Moomin Winter Night -muumimukin kuvallinen tarina”, Riina Hyöky kertoo.

Muumituotteisiin erikoistunut liike palvelee niin paikallisia, kuin matkailijoitakin. Lokakuusta 2018 Joulupukin Pajakylän asiakkaita palvelleiden yrittäjien mukaan japanilaiset ja britit tuntevat muumit parhaiten. Samoin norjalaisten ja ruotsalaisten joukosta löytyy todella paljon muumifaneja.

Shopilla on vieraillut kansallisuuksia ympäri maailman. Yllättäen muumifaneja on  löytynyt niin Perusta, Slovakiasta kuin Intiastakin. Olemme jo tottuneet kertomaan Tove Janssonista ja hänen rakastetuista hahmoistaan, joista varsinkin australialaisilla ja yhdysvaltalaisilla on kova tiedonjano”.

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post