Artek

Artek lanseeraa Ronan ja Erwan Bouroullecin Rope-tuolin

image

Nimensä mukaisesti, taiteen ja teknologian liittoa vaalien, Artek lanseeraa Ronan ja Erwan Bouroullecin suunnittelemat Rope-tuolin ja Tupla-seinäkoukun.

Taide & tekniikka

Artekin nimessä kiteytyy taiteen ja teknologian liitto, joka ilmenee taiteellisen herkkyyden ja teollisen tuotannon yhdistämisenä. Perustamisesta saakka Artekissa on vaalittu Bauhausin perustajan Walter Gropiuksen kuuluisaa ”uutta yhtenäisyyttä” taiteen ja teollisen välillä. Vuonna 2020 Artek tuo uuden näkökulman tähän tavoitteeseen lanseeraamalla kaksi Ronan & Erwan Bouroullecin suunnittelemaa tuotetta. Artekille aiemmin jo Kaari-sarjan suunnitelleet ranskalaisveljekset tunnetaan sekä teknisestä taituruudestaan että taiteellisuudestaan. Nämä vahvuudet näkyvät myös nyt lanseerattavissa tuotteissa, joissa taiteen ja teknologian synteesi toteutuu yhtä elinvoimaisena kuin Artekin perustamisaikoihinkin viivapiirrosmainen silhuetin ja edistyksellisten rakenteellisten ratkaisujen kohdatessa.

Rope-tuoli

Rope-tuoli muistuttaa enemmän siluettia kuin kiinteää muotoa. Tuoli on kuin kolmiulotteinen viivapiirros, taiteellinen vaikutelma tilaan sovitettuna. Ronan & Erwan Bouroullecin suunnittelema Rope-tuoli on vastakohtien synteesi; siinä yhdistyvät tekninen valmistusosaaminen ja luova ilmaisu, tukeva rakenne ja mukautuvat elementit, teräsputki ja taipuisa köysi.

Mukautuvan köyden ansiosta tuolissa on mukava istua: köysi tarjoaa nojattaessa tukea, mutta mukautuu samalla istujansa mukaan. Useimmat tuolit määräävät, miten niissä istutaan, mutta köysituoli kannustaa hakemaan ja vaihtamaan luovasti ja dynaamisesti sopivaa asentoa. Istujan noustua tuoliin jää istujan muoto; istumalla istuja siis muotoilee tuolia omalta osaltaan.

Rope-tuoli on saatavana mustana ja vaaleanharmaana. Tuolin runko on teräsputkea ja istuin muotoonpuristettua pyökkivaneria ja saarniviilua. Rope-tuolin nimikko-ominaisuus, köysi, on värivaihtoehdosta riippuen joko mustaa polyesteriä tai luonnonväristä pellavaa.

Tupla_Wall_Hook_03_web.113530

Tupla-seinäkoukku

Seinäkoukku on säilytyksen peruselementti: yksinkertainen kaluste ripustukseen. Parhaimmillaan seinäkoukku on myös muotokieleltään kiehtova ja tuo tilaan viehätystä. Tupla-seinäkoukku on juuri tällainen esine. Sen lenkit muodostavat runollisen kauniin ja toimivan ripustusratkaisun. Sinkkivalusta valmistettu koukku on kuin piirretty viiva kolmiulotteiseksi tilaan sovitettuna.

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post