Sisustus & Kalusteet, Sisustusvinkit

Kuinka ostaa täydelliset keittiöjakkarat

Nykykeittiössä saarekkeet ovat enemmän sääntö kuin poikkeus ja usein saarekkeen yhteyteen on tehty myös arkiruokailu/aamupalatiski. Saarekkeen ympärillä on näppärä syödä välipaloja tai siemailla viiniä samalla kun seurustelee kokin kanssa. Itse saarekkeen suunnittelu sekä sijoittaminen on helppoa, mutta sopivien keittiöjakkaroiden löytäminen voi olla vaikeaa. Tässä muutamia neuvoja miten löydät täydelliset baarijakkarat.

1. Määrittele keittiön tyyli

Jakkaratyyppejä on runsaasti ja täydellisten jakkaroiden etsintää auttaa, jos etukäteen rajaat etsinnät johonkin tiettyyn tyyliin. Useimmiten jakkarat joko täydentävät keittiön tyyliä tai tuovat siihen kontrastia.

Romanttiseen tyyliin eivät sovi modernit jakkarat, ei edes tehokeinona. Kannattaa pysytellä samalla tyylisuunnalla ja lopputulos on varmasti onnistunut.

2. Päätä sopiva korkeus

Mieti minkälainen jakkara antaa riittävästi jalkatilaa. Tämä on erittäin oleellinen seikka viihtyvyyden kannalta.

3. Montako tuolia tarvitset?

Älä aseta jakkaroita liian lähekkäin, jottei synny suuria kyynärpääsotia. Varaa tuolien keskikohdan välille noin 70 cm ja vältyt suurimmilta taisteluilta.

4. Testaa jakkara peffallasi!

Ainoastaan istumalla jakkarassa tarpeeksi pitkään tiedät onko se mukava vai ei. Saatko jalat mukavasti, onko jakkara tukeva, tarjoaako selkänoja tukea, tuntuuko tuoli laadukkaalta jne. Älä osta sikaa säkissä, käytä omaa kinkkuasi ennen kuin satsaat uusiin tuoleihin.

5. Suosi helppohoitoisia jakkaroita

Baarijakkarat kuuluvat keittiöön, joten voit olla varma, että jossakin välissä tuoleilla on ruokaa/juomaa. Jos kotona on pieniä lapsia, tämä tapahtuu ennemmin eikä myöhemmin. Kannattaa suosia jakkaroita joita on helppo pyyhkiä puhtaaksi ja jotka kestävät kosteutta.

Rottinkihenkiset tuolit ovat kivoja, mutta varaudu siihen, että välit ovat täynnä tavaraa ja puhtaanapito on työlästä. Jos välttämättä haluat kangaspäällysteisiä, tarkista, että päälliset ovat irrotettavia ja konepestäviä. Käsittele kangas likaa hylkivällä aineella.

6. Osta laatua

Keittiöjakkarat ovat poikkeuksellisen kovassa käytössä suhteessa moneen muuhun huonekaluun. Niitä jatkuvasti liikutellaan, kolautellaan, työnnetään ja tönitään (rohkeimmat/tyhmimmät myös keinuvat niillä). Varmista, että jakkarat kestävät tätä jatkuvaa rääkkiä ja eivät ole kuukauden käytön jälkeen nitiseviä sekä heiluvia turhakkeita.

7. Älä unohda yksityiskohtia

Haluatko, että tuolit pyörivät? Onko tukeva jalkatuki tärkeä? Ajanmyötä yksityiskohdat korostuvat ja jos tingit niistä ostohetkellä, tuolit menevät vaihtoon. Etsi muutama viikko kauemmin, näin tuolit ovat mieluisia vielä vuosienkin päästä.

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post