Tekstiilit

Lauri Tähkältä ja Vallilalta kaksi uutta joulukuosia – Inspiraationa muun muassa kappale Tähkän 7.11. ilmestyvältä joulualbumilta

Lauri_Tahka_joulukuosit_banneri

Lauri Tähkän ja Vallila Interiorin menestyksekäs yhteistyö saa jälleen jatkoa: Vallila tuo joulumarkkinoille kaksi uutta Lauri Tähkä Heartdesign -joulukuosia sekä niistä valmistettuja tuotteita. Raikkaat kuosit soveltuvat perinteiseenkin joulusisustukseen, mutta yksinkertaisuudessaan taipuvat myös modernin joulun kaunistajiksi.

Lauri Tähkä Heartdesignina tunnetuksi tullut “suunnittelubändi” on luonut jälleen uusia kuoseja. Kokoonpanon muodostavat Tähkän lisäksi Vallilan suunnittelutiimi, Tanja OrsjokiMatleena IssakainenRiina Kuikka ja Saara Kurkela. Nyt lanseerattavia joulukuoseja on kaksi, “Sydäntalvi” sekä “Joululaulu”. 

Raikas Sydäntalvi-kuosi muodostuu neliömäisistä kuvioista, joiden sisällä on erilaisia koristeluita: neliöt ovat saaneet innoituksensa vanhoista juustomuoteista. “Sydäntalvi-kuosi syntyi juustomuotti-ideasta. Upeaa, kuinka taidokkaasti ennen aikaan onkaan veistetty käsin juustomuotteja! Niissä todella näkyy ajan talonpoikaisdesign ja aito käsityön jälki. On hieno ajatus, että muottien eri kuviot ovat päässeet koristamaan vaatimattomiakin joulupöydän kattauksia ajan saatossa” kertoo Tähkä kuosin taustasta. 

Sydäntalvi-kuosi saapuu kauppoihin kolmessa värissä: juhlavana musta-hopeana, raikkaana valko-hopeana sekä punaisessa värissä. Lisäksi siitä toteutetaan polttopainettu, läpikuultava versio. Kuosista toteutetaan metrikankaan ja valmisverhojen lisäksi vahakangasta sekä mattoja. Kuosin kuvio ei ole teemaltaan suoraan sidoksissa jouluun, joten sen käyttöaikaa voi pidentää vaikkapa läpi talven.

Joululaulu-kuosi puolestaan muodostuu tekstistä, joka on yksinkertaisella kaunolla kirjoitettu. Kuosi toteutetaan osittain läpinäkyvänä: teksti polttopainettuna valkoiselle taustalle. Tekstin kanssa kuosia rytmittävät anfangi T-kirjaimesta sekä mistelinoksa laulun katkelman lopussa. Tekstin sanat ovat peräisin Tähkän 7.11. ilmestyvällä joululevyllä olevasta joululaulusta “Joulu tuo luoksein rakkaat”. 

Ajatus Joululaulu-kuosista heräsi, kun sävelsin Joulu tuo luoksein rakkaat -laulun joululevylleni. Kuosissa on käytetty laulun tekstiä ja liikoja krumeluureja ei kuosissa ole. Se on tunnelmaltaan ja ulkonäöltään hillityn harmoninen, mutta ehkäpä kun sanoihin syventyy, voi hillityn ulkomuodon alta paljastua jotain, mikä sykähdyttää mielenpohjalla” Tähkä kuvailee. Kuosista saapuu kauppoihin metrikangasta ja valmisverhoa.

Lauri Tähkä -yhteistyöstä eräitä Vallilan menestyksekkäimpiä kuoseja


Lauri Tähkä loi ensimmäiset kuosinsa Vallilalle vuosi sitten syksyllä. Menestys näkyi heti: jo ennen kuin kuosit saapuivat varastoihin, täytyi tehdä lisätilauksia.

Erityisesti sydänkuosi Hehku on ollut suosittu niin kankaana kuin valmistuotteissa: pussilakanoina, mukeina ja tyynyinä, ja rikkonut myyntiennätyksiäkin. Niin Hehku kuin säkkikangasta imitoiva Ainoa-kuosi jatkavatkin edelleen kokoelmassamme ja pitävät pintansa” kertoo Vallila Interiorin hallituksen puheenjohtaja Anne Berner, ja jatkaa: 

Olemme iloisia, että yhteistyö jatkuu myös uusin kuosein, ja odotamme jälleen hyvää menestystä. Lauri on myös persoonana tutustuttanut Vallilaa monelle sellaiselle, joka ei aikaisemmin ole meitä ehkä niin hyvin tuntenut. Tämä joulu on taas meillekin uutta: emme ole aikaisemmin varsinaista joulukokoelmaa tehneetkään, ja tänä vuonna sellainen olisi ensi kertaa tarjolla niin Laurin kuin Vallilan omienkin suunnittelijoiden kuoseilla ja tuotteilla.” 

Malliston tuotteet myynnissä kattavasti Vallilan jälleenmyyjillä marraskuusta 2014 alkaen. 

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post