Uudisrakennuskohteet

NCC aloittaa Lielahtikeskuksen rakennustyöt Tampereella

NCC käynnistää kauppakeskuksen ja julkisia palveluita sisältävän Lielahtikeskuksen rakennustyöt Tampereella.

Lielahtikeskus laajentaa Lielahden kaupallista tarjontaa sekä lisää alueen julkisia palveluita. Rakenteille tulee vuokrattavaa toimitilaa 13.350 m2 ja hankkeen kokonaislaajuus on n. 15.000 kem2.  Hankkeen arvo on n. 50 miljoonaa euroa. Rakennustyöt tontilla ovat jo alkaneet vanhan teollisuushallin purkutöillä. Rakennus valmistuu maaliskuussa 2014.

Hankkeen päävuokralaisena on Tampereen kaupunki, joka keskittää palvelujaan Lielahtikeskukseen. Odotettavissa on tilat terveysasemalle, hyvinvointineuvolalle, kotihoidon tukikohdalle, ikäihmisten päivä- ja palvelukeskukselle sekä kirjastolle.

Lielahtikeskukseen sijoittuu myös yksityisiä palveluja sekä erikoiskauppaa. Muotiliikkeet tulevat täydentämään Lielahden alueen muotikaupan tarjontaa. Mm. Hennes & Mauritz on solminut vuokrasopimuksen. Toimitiloista on vuokrattu tällä hetkellä 42 %.

– Toimitilojen vuokraus on käynnistynyt vilkkaasti. Lielahdessa on osoittautunut olevan toimitilatarpeita niin muotikaupan johtaville ketjuille kuin erikoiskaupan pienemmillekin myymälöille. Julkisten ja yksityisten palveluiden yhdistäminen luo energiaa ja synergiaa alueelle, NCC Property Developmentin yksikön johtaja Mikko Leinonen kertoo.

– Hankkeen toteutuminen parantaa merkittävästi läntisen Tampereen julkisia palveluja sekä laadullisesti että määrällisesti. Hanke on ensimmäinen merkittävä kohde Tampereella, jossa julkiset palvelut tuodaan kaupallisten palveluiden yhteyteen. Palveluiden tavoitettavuus paranee ja kuntalaisten mahdollisuudet yhdistää asiointejaan mahdollistuvat, kertoo Tampereen kaupungin tilakeskuksen toimitusjohtaja Ilkka Ojala.

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post