Arkkitehtuuri, Kilpailut, Yritysuutiset

Ruukin meluestekilpailun voittajat selvillä

Ruukin järjestämän meluesteiden ideakilpailun voittajaksi valittiin ammattilaissarjassa Atsushi Takanon idea “Soundscape” ja opiskelijasarjassa Lauri Mäkisen idea “Arché”. Kilpailun voittajat valitsi kuusihenkinen alan ammattilaisista koostuva kansainvälinen jury.

Atsushi Takanon ammattilaissarjan voittajatyö “Soundscape” oli tuomariston mukaan näyttävä ja innovatiivinen esimerkki siitä, kuinka teräksestä valmistettu melueste voi mukautua ja sulautua kevyesti ympäristöön huomioiden ympäristön ja maaston monimuotoisuuden. Idea soveltuu keveän ulkomuotonsa ja rakenteensa ansioista myös kaupunkiolosuhteisiin. Teräspaaluja ja -putkia hyödyntävä meluesteratkaisu on helposti kierrätettävissä.

 

 

Lauri Mäkisen opiskelijasarjan voittajaehdotus “Arché” on luova ja käytännönläheinen ratkaisu, joka hyödyntää olemassa olevaa Ruukin meluestejärjestelmää, mutta samalla laajentaa sen toiminnallisuutta ja monipuolistaa visuaalista ilmettä.

Rahapalkinnot molemmissa sarjoissa jaettiin kolmen parhaimman ehdotuksen kesken. Sarjojen kolme parasta olivat:

Ammattilaiset:

1. Arkkitehdit Nolla: Atsushi Takanon “Soundscape”.
2. Eero Tölptin, Hans Priksin ja Jürgen Sarapikin yhteinen työ “Smart panel”.
3. Friends of Industry “Waterwall noise barrier concept”

Opiskelijat:

1. Lauri Mäkisen “Arché”
2. Ville-Pekka Säkkisen “Sound wave”
3. Triin Lehmetsin, Kärt Milsaarin ja Ivo Rietin yhteinen työ “Torus”

“Saamamme monimuotoiset ideat osoittivat, että käytössä olevat nykyiset ratkaisut vaativat uutta ja innovatiivista ajattelutapaa. Teräs suunnittelun lähtökohtana antoi kilpailuun osallistuneille mahdollisuuden luoda ja ideoida näyttäviä, pitkäikäisiä ja kokonaistaloudellisia ratkaisuja “, kertoo infrastruktuurirakentamisesta vastaava johtaja Petri Nieminen Ruukista.

Ruukki järjesti keväällä 2012 arkkitehdeille, suunnittelijoille, rakentamisen ammattilaisille sekä opiskelijoille suunnatun ideakilpailun meluesteiden suunnitteluun. Kilpailu järjestettiin Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Kilpailuehdotusten vaatimuksena oli se, että ne soveltuvat Pohjoismaiden ja Baltian olosuhteisiin, ne ovat uusia ideoita ja niiden päämateriaalina on teräs. Ulkonäöllisten ominaisuuksien lisäksi ideoita etsittiin myös meluesteiden valmistusprosessiin, asennukseen, esteiden rakenteeseen sekä tekniseen toimivuuteen.

Ruukki toimittaa asiakkailleen energiatehokkaita teräsratkaisuja: paremmin rakennettuja ympäristöjä asumiseen, työhön ja liikkumiseen. Yhtiöllä on toimintaa noin 30 maassa ja henkilöstöä noin 11 800. Liikevaihto vuonna 2011 oli 2,8 miljardia euroa. Osake on noteerattu NASDAQ OMX Helsingissä (Rautaruukki Oyj: RTRKS). www.ruukki.fi

 

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post