Kunnostustyöt

Pyynikin uimahalli Tampereella avataan uudistuneena 27. elokuuta

Pyynikin uimahalli avataan uudistuneena 27. elokuuta

Teksti: Aila Rajamäki

Neljän vuoden tauon jälkeen Pyynikin uimahallin uudistuneissa altaissa pääsee polskimaan maanantaina 27. elokuuta 2012 aamulla kello 6.00 alkaen.
Uimahalli on ollut suljettuna vuoden 2007 joulukuusta lähtien. Käyttöpäällikkö Mikko Heinonen Tampereen kaupungin liikuntapalveluista kertoo, että uimahallin kaikki sisätilat on uudistettu, ainoastaan rakennuksen ulkokuoret ovat entiset. Vuonna 1956 rakennettu Pyynikin uimahalli on Museoviraston suojelema kohde, joten allasosaston remontti on tehty vanhaa kunnioittaen.

– Peruskorjaus on toteutettu onnistuneesti. Tilat ovat nyt uudenaikaiset ja viihtyisät, mutta ns. Pyynikin henki on saatu hienosti säilymään. Halli on myös entistä valoisampi, kun valo kulkee suurista ikkunoista läpi allasosaston, Tampereen kaupungin Käyttöpäällikkö Mikko Heinonen sanoo.

Pukutilat, pesutilat, saunat ja allasosasto sijoittuvat kolmekerroksisen rakennuksen toiseen kerrokseen. Entinen lastenallas on muutettu monitoimialtaaksi, jonka pohjaa voi nostaa ja laskea. Uutuutena ovat myös lasten kahluuallas sekä pore- ja kylmäaltaat. Myös aikuisten allasta on parannettu siten, että veden pinta on nostettu lattiapinnan tasolle.

Pyynikin uimahalli on avoinna maanantaisin, tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin kello 6-21, keskiviikkoisin kello 13-21 ja viikonloppuisin kello 10-18. Pyynikin uimahalliin ovat samat sisäänpääsymaksut ja maksutavat kuin muihinkin Tampereen uimahalleihin; aikuisten uimalippu maksaa 6,50 euroa, lasten 2,70 euroa ja yli 65-vuotiaiden 4 euroa. Arkiaamuisin kello 6-8 pääsee uimaan neljällä eurolla. Pyynikillä sisäänpääsyn voi maksaa Tampereen matkakortin arvokukkarolla, ja muista halleista ostetut sarjakortit käyvät Pyynikillä ja toisinpäin.

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post