Palkinnot

Suomalaisen Työn Liitto: Vuoden designteko 2013 VM Carpetille

664-180x180

Suomalaisen Työn Liitto ja Design from Finland palkitsi tänään mattovalmistaja VM Carpetin Vuoden 2013 designteko -palkinnolla Habitare-messuilla.

VM-Carpet on vuonna 1973 Lappajärvellä perustettu mattovalmistaja, joka tunnetaan korkealaatuisista ja kekseliäistä matoistaan. Pohjalaisyrityksen mattoja myydään lähes 20 maassa.

– VM-Carpet on hieno esimerkki yrityksestä, joka on tiiviin suunnittelijayhteistyön ansiosta kyennyt uudistumaan ja rakentamaan itsestään vahvan ja arvostetun brändin. Lisäksi yritys on merkittävä paikallinen työllistäjä. VM-Carpetin tuotteissa tulee hyvin esiin aineettoman, korkean osaamispääoman merkitys yrityksen menestymisessä, Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja ja Vuoden designteko -palkintoraatiin kuuluva Tero Lausala sanoo.

Vuoden designteko -palkinto jaetaan vuosittain suomalaiselle yritykselle, jonka liiketoiminnassa design näyttelee merkittävää roolia. Muina palkintokriteereinä ovat vastuullisuus ja omaperäisyys.

– Meidät tunnetaan laadukkaista suomalaisista matoista, joissa suunnittelijoiden kädenjälki näkyy vahvasti. Hyvä design on erottautumistekijä ja se näkyy kaikissa matoissamme korkeana laatuna sekä uusina ideoina. Matto on aina osa isompaa sisustuksen kokonaisuutta, joten meidän on tärkeää ymmärtää laajemmin sisustuksen trendejä, sanoo VM Carpetin toimitusjohtaja Maria Hanhisalo.

Tuotanto pysyy Suomessa

Vaikka tekstiiliteollisuudessa tehtaat ovat siirtyneet halpatuotantomaihin, ei VM Carpet suunnittele tuotannon siirtoa ulkomaille. Lähes kaikki matot valmistetaan Lappajärven tehtaalla, osa jalostetaan puolivalmisteesta ja yrityksellä on myös omia myymälöitä Suomessa. Lokakuun puolivälissä aukeaa Kannelmäkeen uusi myymälä kauppakeskus Kaaressa. Jälleenmyyjiä löytyy kattavasti koko Suomen alueelta.

– Vahvuutemme on joustavuus tilauksissa ja toimitamme jopa yksittäin räätälöityjä mattoja kuluttajille. Suomalainen tuotanto varmistaa myös tuotteidemme korkean laadun, Hanhisalo kertoo.

Euroopan maiden lisäksi VM Carpetilla on lupaavat markkinat muun muassa USA:ssa ja Japanissa. Kaikkiaan yrityksen mattoja myydään lähes 20 maassa. Kansainvälisillä markkinoilla VM Carpet on onnistunut löytämään paikkansa kalliiden luksusmattojen ja Aasiassa valmistettujen halpamattojen välistä.

Vuoden designteko -palkintoraatiin kuuluivat Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausala,teollisuusneuvos Kari Kallonen ja Finatexin toimitusjohtaja Anna-Kaisa Auvinen.

Ensimmäisen Vuoden designteko -palkinnon sai 2012 bambukuituisia vauvanvaatteita suunnitteleva ja valmistava Beibamboo Oy.

VM Carpet lyhyesti:

Perustettu: 1973
Liikevaihto: 5,8 M€ vuonna 2012
Kansainvälinen toiminta: vientiä noin 20 maahan
Henkilöstö: 38 työntekijää Suomessa

www.avainlippu.fi

www.sinivalkoinenvalinta.fi

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post