Uutiset

ISKUN MONIPUOLINEN UUTUUSNÄYTTELY HABITARESSA

00f81de1-7e18-4700-bbd5-934d2d1e23c5-email

Isku Village Habitaressa osastolla 6n109 on tämän vuoden messujen suurin näyttely, joka esittelee uutuuksia niin julkisten tilojen kuin kodin ja keittiönkin kalustamisessa.

Toimitusjohtaja Arto Tiitinen kertoo: ”On mukava todeta, että lähes kaikki Habitare-uutuudet valmistetaan omalla tehtaalla Lahdessa ja myös se, että miten 85-vuotisjuhlaa viettävä, pitkät perinteet omaava perheyritys Isku uudistuu. Kansainvälisessä kilpailussa pärjääminen edellyttää huippumuotoilua sekä jatkuvaa kehitystyötä uusien materiaalien ja tekniikoiden käytössä. Jatkamme suunnannäyttäjänä myös ympäristövastuun saralla­: olemme ensimmäinen iso tekijä huonekalualalla, jolla koko tuotanto on PEFC-sertifioitua, eli tunnemme puuraaka-aineemme alkuperän. Suomalainen muotoilu ja kestävä kehitys ovat asioita, jotka näinä aikoina puhuttelevat laatutietoisia asiakkaita myös kansainvälisillä markkinoilla.”

Toimistojen, koulujen ja julkitilojen ­sisustusratkaisuissa valtaa alaa trendi, jossa työskentely-ympäristöön halutaan luoda rennompaan tiimityöhön ja oleskeluun kannustavia tiloja. Sisustussuunnittelijoilla ja -arkkitehdeillä on ollut toiveena saada myös kodinomaisempia tuotteita käytettäväksi julkitilasisustamisessa. Iskun mallisto vastaa tähän toiveeseen, koska myös kotikalustemalliston tuotteet testataan Lahdessa testilaboratoriossa kestämään kovaa kulusta.

Ajan hengen mukaisesti myös ”kodin sydän” eli keittiö tuodaan usein työpaikoille työntekijöiden ja asiakkaiden yhteistilaksi, ja rakennetaan esimerkiksi kahvilamaiseksi kohtaamisympäristöksi. Isku Village esittelee ratkaisuja näihin haasteisiin Iskun koko malliston laajuudelta.

Iskun keittiötarjonnassa ensiesittelyssä on Maija Kärkisen mattamusta Liitu-keittiö, jonka pintaan voi kirjoittaa, ja joka on magneettinen. Esillä on myös Hohde-keittiö, jossa on mielenkiintoinen pintastruktuuri. Arkkitehtoonista keittiö-designiä edustaa vuoden 2013 uutuusovimalli Virta Vaneri, joka on valmistettu PEFC-sertifioidusta teknisestä viilusta.  Se on suunniteltu sopimaan erityisesti tiloihin, joissa keittiö on osa muuta sisustusta. Samassa hengessä on Asmo Norosen suunnittelemaan Hanko-keittiöön tuotu jatkumoa Hanko-ruokapöydällä sekä Hanko-lipastosarjalla, jotka mahdollistavat keittiön sisustustyylin jatkamisen muissa kodin tiloissa.

Messujen toinen lipasto-uutuus Iskun Lahden tehtailta on upea Garda-sarja, joka tuo Iskun valmiiksi koottuna myytävien laadukkaiden lipastojen valikoimaan uuden tammenvärisen vaihtoehdon. Myös huomiota herättänyt Saaristo-sarja on saanut uusia lipastomalleja, ja tuoteperhe on täydentynyt hienolla pukkijalkaisella ruokapöydällä.

Iskun muotoilujohtaja Antti Olin kiteyttää­: ”Yksityisen ja julkisen rajan häilyminen näkyy myös sisustamisessa, kalusteilta odotetaan mukautumista muuttuviin ympäristöihin. Kestävän kehityksen hengessä ajattomuuden ja yhdisteltävyyden haaste kasvaa. Iskun Habitaressa esittelemät uutuudet ottavat tämän haasteen vastaan, ja niissä yhdistyy hienolla tavalla estetiikka ja funktionaalisuus. Uusien materiaalien, kuten Grada-vanerin käyttö vähentää valmistusvaiheen materiaalihävikkiä, ja pienentää tuotteiden hiilijalanjälkeä.”

Yksi odotetuimpia uutuuksia on Samuli Naamangan suunnittelema Lightness-tuoliperhe. ”Suunnittelijalle yksi vaikeimpia tehtäviä on suunnitella uusi pikkutuoli”, toteaa Olin, ”Samuli on onnistunut tässä tehtävässä hienosti: tuloksena on markkinoiden parhaiten pinoutuva, kevyt design-tuoli, joka rivittyy hienosti ja jossa on erittäin hyvä istua”.

Esillä on myös ensimmäiset versiot Antti Olinin suunnittelemasta uudesta korkeaselkäisestä Duo-tuoliperheestä, joka soveltuu erinomaisesti esimerkiksi rennompiin neuvotteluhuoneisiin. Duo on niinikään valmistettu Grada-vanerista, ja uusi liimaustekniikka mahdollistaa uudenlaisen pehmusteiden käytön tuolin sirolinjaisuuden kärsimättä.

Koulumaailmaan ja esiopetukseen kehitetty Kaija Aallon suunnittelema Mukula-pedakogiikkakaluste on saanut uusia muotoja ja värejä. ”Olemme aktiivisesti mukana kehittämässä tulevaisuuden oppiympäristöjä – tähän meitä velvoittavat pitkät perinteet koulukalustajana”, kertoo Antti Olin. Perinteiden kunnioittamiseksi Isku on ottanut 85-vuotisjuhlavuoden kunnaksi uustuotantoon Kurt Hvitsjön vuonna 1955 suunnitteleman ”Tuoli 50” -tuolin, joka tuli tutuksi erityisesti koulumaailmassa. Tuoli on Habitaressa esillä ­­ uusissa mustavalkoisissa väreissä.

Iskun kotimaisista sohva-uutuuksista esillä on Nea Vikströmin Lumous-sohva, joka näyttävyydessään sopii myös julkisiin tiloihin. Suurten löhöilysohvien ystäville on tarjolla uusi Ilari Jääskeläisen suunnittelema Nordic-jättidivaanisohva. Pienempiinkin tiloihin tuo ilmettä Nea Vikströmin toinen uutuus-sohva Yyteri, joka tehdään rungosta upeisiin ­tere-ompeleisiin saakka kotimaisena käsityönä Iskun sohvatehtaalla Lahdessa. Myös Yyteri taipuu rennompaan oleiluun, kun siihen yhdistää tyyliin sopivan jättirahin.

Ilari Jääskeläisen 2012 lanseerattu Inkoo-sohvaperhe täydentyy tänä syksynä uudella Inkoo Pro High -mallilla, jonka erityiskorkea selkänoja ja sivut on suunniteltu antamaan suojaa ja yksityisyyttä esimerkiksi ­ odotus- ja aulatiloissa. Kaksiväriverhoilu antaa mahdollisuuden korostaa sohvan sisustuksellisuutta.

”Isku investoi vahvasti tuotekehitykseen ja suomalaisen huonekaluteollisuuden kehittämiseen. Asiakkaat ovat tärkein tuotekehitys voimavaramme; kaikkien uutuuksien tuotekehitys lähtee liikkeelle vuoropuhelusta asiakkaidemme kanssa. Iskun vahvuus toiminnallisuuden ja muotokielen synnyttämisessä tulee pitkän kokemuksen ja osaavien suunnittelijoiden kautta. Työ kantaa hedelmää kun oma tehdas tekee asiakastilauksen mukaiset tuotteet asiakkaalle”, korostaa toimitusjohtaja Arto Tiitinen.

Lehdistötiedote 2013 Habitare kuvin(pdf)

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post