Tekstiilit

Uusissa IKEA-tekstiileissä loistaa suomalaisten kädenjälki

Yhteisöllisessä suunnittelussa syntynyt mallisto yllätti myös tekijänsä

IKEA-tekstiileissä näkyy laajasti suomalaisten suunnittelijoiden kädenjälki. Studio Kelkan tekstiilisuunnittelijat ovat ensimmäiset suomalaiset, jotka ovat päässeet suunnittelemaan ruotsalaisketjulle näin laajan tekstiilituotemalliston. Kelkan suunnittelijat ovat luoneet pohjoismaalaisuutta henkivän tekstiilituotemalliston, joka IKEA-tavaratalojen kautta leviää ihmisten koteihin ympäri maailmaa.

Suomalaissuunnittelijoiden iloinen ja energinen mallisto syntyi yhteisöllisellä suunnitteluprosessilla, jossa suunnittelijat saivat vapaasti työstää eteenpäin toistensa aloittamia ideoita.

”Yhteinen suunnitteluprosessi oli hauska ja inspiroiva. Sen seurauksena syntyneet uudet ja jännittävät tekstiilit yllättivät meidät kaikki. Kukaan meistä ei olisi pystynyt ennalta kuvittelemaan, mihin suuntaan omat ideat kehittyvät toisten käsissä. Myös IKEAn kanssa oli todella mukavaa tehdä yhteistyötä. Saimme Scandinavian Modern -teeman alla vapaat kädet ja kaikki ideamme otettiin innolla vastaan ”, kertoo Linda Svarfvar, yksi malliston suomalaissuunnittelijoista.

Tuloksena on pohjoismaalaista luontoa ja abstrakteja kuvioita yhdistelevä, raikas ja leikkisä mallisto. Pirteässä väripaletissa on muun muassa oranssia, keltaista ja pinkkiä.

”Esimerkiksi ÄLGÖRT-kangas kuvaa suomalaista luontoa, mutta samannäköisiä puita ja kukkia voisi kasvaa muuallakin, joten ihmiset ympäri maailmaa voivat kokea kuosin omakseen. Pirteillä väriyhdistelmillä kerromme, että Suomen luonto ei ole vain lumivalkoinen tai kuusenvihreä vaan monivärinen ihanuus”, kuvailee tekstiilisuunnittelija Emma Hagman.

Suomalaissuunnittelijoiden IKEA-mallisto käsittää muun muassa kankaita, vuodevaatteita, tyynyjä, verhoja ja lampunvarjostimia. Kaikki tuotteet tulevat myyntiin IKEA-tavarataloihin huhti-toukokuun aikana.

Suomalaissuunnittelijoiden esittelyt (pdf)

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post