Tapetit, Tekstiilit

Vallila Interior ja Fazer yhteistyöhön – klassikkokarkit kuoseiksi

Global-Finland-News-Vallila_kangas
Ensi kevään makeimmalta maistuva yhteistyö on tässä: Vallila painaa kankaalle Fazerin klassikkomakeiset! Vallilan suunnittelutiimi on tulkinnut karamellien kääreitä, niiden värejä, muotoja sekä tunnelmaa ja luonut kaksi kuosia. Kevään koteja koristavat Kettukarkki ja Karkkipäivä – klassikkoja jo syntyessään.

Fazer on yksi Suomen arvostetuimmista yrityksistä ja se edustaa suomalaisuutta monella tapaa: makujemme maailmaa, suomalaisia tunnelmia, historiaamme, sitoutumistamme ja suomalaista osaamista. Fazeriin liittyy paljon muistoja ja aistijäljen vuoksi erityisesti makeisiin liittyvät muistot ovat monella vahvoja vuosikymmentenkin takaa. Nyt Vallila Interior esittelee Fazerin klassikkomakeisia osana SS14-kokoelmaansa.

”Olemme erityisen innostuneita yhteistyöstä Fazerin kanssa. Fazeria ja Vallilaa yhdistävät arvopohja, suomalaisuus ja perheyrittäjyys. Toimialamme kuitenkin ovat eri, ja ikäeroakin meillä on melkein puoli vuosisataa: perinteikäs Fazer on toiminut jo vuodesta 1891 ja Vallila puolestaan vuodesta 1935. Nämä ajatukset kantavat tähän yhteistyöhön: Vallila herättää Fazerin klassikot uudella tavalla eloon, uudessa näkökulmassa ja ympäristössä,” kertoo Vallila Interiorin hallituksen puheenjohtaja Anne Berner.

Kuoseihin valikoituivat kolme herkkua: ”Kettukarkki”-kuosiin Pihlaja ja ”Karkkipäivään” Pihlajan lisäksi Salmiakki ja Marianne.

Kettukarkki-kuosin tekee Pihlaja – Fazerin vanhin makeinen

Fazerin tänä päivänä myynnissä olevista makeisista Pihlaja on kaikkein vanhin: sen valmistus aloitettiin jo vuonna 1895 Helsingin Kluuvikadun konditoriassa. Alkuperäinen resepti sisälsi pihlajanmarjoja, mutta vuosien varrella reseptiä on hieman muutettu ja samalla nimi on lyhennetty Pihlajaksi.

Pihlajaa kutsuu moni puhekielessä nimellä ”Kettukarkki”.  Herkku onkin alusta asti tunnettu kääreen kettuhahmosta. ”Kuvituksen inspiraation takana on ollut kansansadun katkera repolainen, joka ei ylettynyt puunoksien pihlajanmarjoihin ja leimasi ne siksi happamiksi. Nykyinen punakeltainen ilme on yli 40 vuotta vanha. Pihlaja on puhutellut suomalaisia aivan poikkeuksellisella tunteella vuosikymmenten aikana”, toteaa markkinointi- ja viestintäjohtaja Ulrika Romantschuk Fazerilta.

Nyt Pihlaja-designin herättämistä muistoista päästään nauttimaan myös osana sisustusta.

”Karkkipäivä” kokoaa suomalaisten suosikkimakeiset yhteen

Toinen uusi kuosi ”Karkkipäivä” puolestaan on täydellinen nautinto makuhermojen hivelyyn: makeaa, marjaista marmeladia, suolaista salmiakkia, pirteää piparminttua ja suussa sulavaa suklaata. Pihlaja, Salmiakki ja Marianne yhdessä.

Salmiakkia alettiin valmistaa Fazerilla jo vuonna 1938, mutta suuren yleisön makuhermot se saavutti myöhemmin 60-luvulla. Tuolloin Salmiakki sai myös vinoneliöisen, puna-musta-valkoisen, tunnusomaisen ulkonäkönsä. Kuosin graafisuus tekee siitä klassisen ja aina ajankohtaisen. Ja salmiakki – se vain on jotain niin suomalaista!

”Ranskalainen serkku”, Marianne, puolestaan on raidoittanut muistojamme ja sulkenut piparminttuisen, valkoisen kuorensa sisään suussa sulavia hetkiä jo vuodesta 1949.  Mariannen loi suomalainen karamellivalmistaja Chymos, jonka Fazer osti 1990-luvulla ja Marianne siirtyi Fazerin valmistukseen. Mariannen raikas, yhä käytössä oleva punavalkoraidallinen asu on alkuperäinen, taiteilija Aimo Vuorisensuunnittelema. Idea nimeen lähti Ranskan vallankumousta kuvaavasta taulusta, jossa Marianne-niminen nainen heiluttaa Ranskan lippua.

”Karkkipäivässä” kolmen klassikkomakeisen kuosit yhdistyvät raitaelementteinä toisiinsa. Yhdessä ne muodostavat kokonaan uudenlaisen kuosin: läheltä yksityiskohtaisen räiskyvän, kaukaa graafisen ja hallitun, raikkaan kokonaisuuden. Molemmat Vallilan suunnittelemat Fazer-kuosit sopivat sekä ilmeensä että tarinansa puolesta niin kotiin kuin julkitilaan.

”Meistä on todella upeaa, miten tutut, rakkaat makeisemme ovat löytäneet paikkansa ja muotonsa Vallilan uusissa kuoseissa. Koemme, että yhteistyöstämme on syntynyt jotain hyvin tunnistettavaa, mutta silti uutta, herkullista ja innostavaa!” kommentoi Romantschuk yhteistyötä.

Tuotteet:

”Karkkipäivä”: metrikangas, vahakangas, valmisverho, tyynynpäällinen 43 x 43 cm, keittiötuotesarja, kangaskassi, leipäkori
”Kettukarkki”: metrikangas, valmisverho, jättityynynpäällinen 60 x 80 cm

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post