43256234346235423634

Maailmalla itsensä läpilyönyt Taika ottaa uuden askeleen. Sarja laajenee uusiin keraamisiin osiin sekä materiaaleihin. Uudet osat laajentavat sarjan käyttömahdollisuuksia ja tuovat tutut hahmot myös kodin sisustukseen.

Kun Taika lanseerattiin 2007, se oli rohkea ja keskustelua herättävä edelläkävijä. Sarja on vuosien varrella vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Iittalan rakastetuimmista sarjoista. Professori Heikki Orvolan varma muotokieli on ollut vahva pohja Klaus Haapaniemen omaleimaiselle kuvastolle.

Uudet Taika-osat ovat luonnollisesti myös Orvolan käsialaa. Muoto jatkaa sarjan geometrista linjaa lisäten Taikaan kuitenkin hieman pehmeyttä. Klaus Haapaniemi on ottanut eläinhahmot uuteen käsittelyyn. ”Uudet osat nostavat hahmot estradille. Olen vähän leikkinyt hahmoilla, kettu on mm. asettunut makuulle kerälle. Halusin ehdottomasti työstää tuttuja hahmoja, olisi ollut outoa että saman sarjan uusissa osissa olisi ollut myös uudet eläimet”.

Uusi kuviointitapa tuo sarjaan keveyttä ja yhdisteltävyyttä. ”Muoto asetti vaatimukset kuviolle”, Haapaniemi kertoo. ”Ajatuksissani oli jugend-sommitelmat, joissa kuvio on yhteentörmäyksessä astian muotoon, kuvio on kuin oma yksikkönsä astian sisällä. Symmetria on tärkeää astiassa, haluan kokonaisuuden olevan hallittu.”

473423562346234634

Taika tyynynpäällinen

Värimaailma on uusissa osissa sama kuin vanhoissa, joten yhdisteleminen sekä sarjan toisiin osiin että kodin muihin, vaikkapa valkoisiin ja sinisiin astioihin on helppoa.

Uudet osat vievät Taikaa askeleen eteenpäin yhä kansainvälistyvässä myynnissä, nyt se vastaa paremmin eri ruokakulttuurien tarpeisiin. Uusia osia ovat dippilautanen, posliinilusikka, tarjoilukulho ja kaksi syvää lautasta.

Taika laajenee uudistuksen myötä myös osaksi kodin sisustusta. Pöllö on istahtanut merinovillaisten tyynyjen ja torkkupeittojen kuosiin kattausosia rauhallisemmalla otteella.

Luonteva jatko sarjalle on uusi juomalasi, niin ikään Heikki Orvolan käsialaa. ”Oli aika selvää että kuviosta tulee etsattu”, Klaus Haapaniemi kertoo. ”Se on moderni lasi joka nojaa perinteisiin, etsaushan on hyvin perinteinen lasin kuviointitekniikka. On luontevaa että sarja jatkaa tarinaansa. Taika-kuviota on helppo käyttää sillä se taipuu moneen, myös uusiin materiaaleihin.”

Alkuperäiseen Taika-kuvioon uusina muotoina tulee toivottu 27-senttinen lautanen, soikea tarjoiluvati, kaadin ja keittiöpyyhe. Taika-sarjan tekstiilit ja osa keraamisista osista tulevat myyntiin tammikuun alkupuolella, osa keraamisista osista huhtikuussa.

Heikki Orvola
Professori Heikki Orvola (s. 1943) on suomalaisen muotoilun tärkeimpiä vaikuttajia. Vuosien varrella Orvolan materiaaleja ovat olleet lasi, keramiikka, valurauta, emali ja tekstiili. Hänen töistään kenties suosituin on Kivi-kynttilälyhty. Orvola on suunnitellut myös mm. Arabian 24h-, Illusia- ja Lumi-kokoelmat. Vuonna 1998 Heikki Orvolalle myönnettiin 15-vuotinen taiteilija-apuraha, ja tällä hetkellä hän keskittyy taiteilijauraansa.

Klaus Haapaniemi
Klaus Haapaniemi (s. 1970) on saanut oma-leimaisella tyylillään viime vuosina runsaasti huomiota kansainvälisillä areenoilla; hän on suunnitellut mm. Cacharelille, Christian Louboutinille, Established and Sons’ille sekä Isetan-, Harrods-, Selfridges- ja Le Printemps -tavarataloille.

547657483658436

Klaus Haapaniemellä on myös oma luksustekstiileihin perustuva mallisto. Lahden muotoiluinstituutista valmistuneen ja Lontoossa asuvan Haapaniemen kuvista on helppo löytää viitteitä kansantarinoihin, myös slaavilaiset ja japanilaiset vaikutteet ovat voimakkaasti läsnä.

Tuote- ja suositushintatiedot:

Taika tarjoilulaut. 41cm ovaali sininen/valkoinen/musta 85,90e
Taika kaadin 0,5L sininen/valkoinen/musta 49,90e
Taika lautanen 27cm sininen/valkoinen/musta 32,00e
Taika tyynynpäällinen 50x50cm sininen/harmaa 69,00e
Taika torkkupeitto 130x180cm sininen/harmaa 190,00e
Taika keittiöpyyhe 47x70cm sininen/valkoinen 11,90e
Taika juomalasi kirkas 38cl 2kpl 14,90e
(Yllä listatuista uutuuksista toimitukset 2.1. alkaen.)

Taika lautanen syvä 22cm valkoinen/musta 27,90e
Taika lautanen syvä 20cm valkoinen/musta 24,90e
Taika tarjoilukulho 1,45L valkoinen/musta 54,90e
Taika kastikekulho 9,5cm valkoinen/musta 8,50e
Taika lusikka 16cm valkoinen/musta 9,50e
(Yllä listatuista uutuuksista toimitukset 15.4. alkaen.)

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post