Uutiset

Antiikkimessujen paras osasto ja mielenkiintoisimmat esineet valittiin keskiviikkona

9200c989-e698-45c3-b8d0-f327f5ca2ae9-main_image

Vilkas Antiikki-tapahtuma avattiin 7.9. Messukeskuksessa, Helsingissä. Avajaispäivänä vietettiin Keräilijöiden iltaa ja valittiin sekä messujen paras osasto että messujen mielenkiintoisimmat esineet, joiden valinnasta vastasi messujen yhteistyökumppani Antiikki & Design -lehti.

Messujen parhaaksi osastoksi valittiin Sanna Raukaskosken ja Kari Lähteisen vetämä Wanha Tammitori.Osastolla on esillä laadukkaita retrohuonekaluja ja vanhaa designia, jotka muodostavat kauniin ja rauhallisen interiöörin.

”Voittajaosasto on kaunis ja laadukas kokonaisuus, joka on kodinomainen ja helposti lähestyttävä. Jokainen esine on löytänyt osastolla luonnollisen paikkansa, kommentoi jury päätöstä. Valintaraatiin kuuluivat Tanja Sipilä (TRE), Klaus Aalto (Aalto & Aalto) ja Katja Hagelstam (Lokal).

Wanhan Tammitorin osasto löytyy hallista 1 (1g20).

Messulöytöjä neljässä eri kategoriassa

Messujen yhteistyökumppani, Suomen johtava antiikkilehti Antiikki & Design, valitsi eilen messujen kiinnostavimmat esineet. Sarjoja oli neljä: antiikkiesine, design-esine-, taide-esine sekä retroesine.

Kiinnostavimmaksi antiikkiesineeksi valittiin suomalainen kuuden tuolin ryhmä, joka on ansiokasta käsityötä vuodelta 1837. Antiikkiliike R. Nevalaisen osastolla myynnissä ollut kokonaisuus on turkulaisen Johan Gustaf Hammarströmin tekemä. Kotimainen antiikki on arvo sinänsä, ja kuuden samanlaisen tuolin säilyminen yhdessä on harvinaista.

Design-sarjassa voiton vei Antiikkiliike R. Muurin jugendajan hopeavaasi (1908). Kaunis, iirisaiheinen malja muistuttaa ajan art nouveaun ja jugendin kansainvälisistä virtauksista. Sen on suunnitellut koruistaan tunnettu tanskalainen Thyra Vieth.

Taide-kategoriassa kunniamaininnan sai Festartin osaston Samuel Besprosvannin rantaelämää kuvaava maalaus 1930-luvulta. Taiteilija muutti sittemmin nimensä Sam Vanniksi. Teos muistuttaa, että abstraktista taiteestaan myöhemmin tunnetulla taiteilijalla oli myös figuratiivinen, esittävän taiteen vaihe.

Vintage-sarjassa ykköseksi nousi Vintage Mary-osaston turkoosi poncho 1960-luvun lopulta. Arolan valmistama, yli 35 vuotta vanha vaate on edelleen täysin käyttökunnossa ja osoitus suomalaisen tekstiilisuunnittelun korkeasta laadusta.

Ylimääräinen, juryn harkintaan perustuva curiosa-palkinto myönnettiin Ajanpatinaa-liikkeen, Lappeenrannan humppafestivaalien kunniaksi valmistetulle emalitarjottimelle vuodelta 1978.

Design & Antiikki -lehden juryyn kuuluivat taidehistorioitsija Tuija Peltomaa, kamarineuvos Kari-Paavo Kokkija päätoimittaja Maija Toppila.

Antiikki-tapahtumassa nähtävää ja koettavaa vielä sunnuntaihin asti

Antiikki-tapahtuma Messukeskuksessa, Helsingissä jatkuu vielä sunnuntaihin 11.9. Tapahtumassa voi tutustua muun muassa stadin slangiin, väärennettyihin rahoihin, museoajoneuvoihin harrastuksena sekä Louhisaaren konservointihankkeeseen.

Antiikki-tapahtuma järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 7.–11.9.2016 samaan aikaan huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitaren, nykytaidetapahtuma ArtHelsingin, HifiExpon ja ValoLightin kanssa. Kokonaisuudessa vieraili viime vuonna yli 45 000 kävijää.

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post