Yritysuutiset

ARABIA: Syöminen on Lystiä hommaa!

93847326423542635423

Lysti on hauskoja retkiä luonnossa ja metsän eläinten mutkatonta yhdessäoloa. Se on täynnä pieniä hassutuksia ja piilotettujen jekkujen keksimisen iloa. Lysti kunnioittaa Arabian vahvaa lastenastioiden perinnettä modernilla ja raikkaalla tavalla.

Arabia on aina antanut lapsille oikeuden laadukkaisiin astioihin. Jo 1930-luvulta muistetaan lasten kahviastiastot ja mm. Lumikki-kuviointi. 50-luvun lapset matkustivat tarinoiden maailmaan Esteri Tomulan ja Raija Uosikkisen Satuprinsessa– ja Satukenkä-koristeiden siivellä.

Ensimmäiset Muumi-tuotteet syntyivät Arabialla jo 1950-luvulla ja monen lapsuudenmuistoissa viipyy riemu niistä hetkistä, kun kirahvi ja seepra löytyivät puuron alta Anja Juurikkalanrakastetuissa Zoo-astioissa.

Arabia haluaa edelleen tarjota lapsille laatua ja löytämisen riemua ruokailuun ja uskoo, että lapsena opitut arjen ruokailutavat ja pöydän kattaminen kauniisti vie ruokailu- ja kattauskulttuuria vahvana seuraavalle sukupolvelle.

Uuden lastenastiaston, Lystin, reunattoman lautasen ja kaksikorvaisen mukin muoto on vanha tuttu, Richard Lindhin 80-luvulla tekemä muoto. Ison lautasen ja kahvattoman mukin muodon takaa löytyy Arabian taideosastolla työhuonettaan pitävä keramiikkataiteilija Pekka Paikkari.
”Halusin tehdä lapsille kunnon ruokalautasen, joka on tasavertainen aikuisten kattauksen kanssa. Muoto on jatkumo Arabian perinteestä ja tuo muistumia vanhoista klassikoista”, Paikkari kuvaa.

”Mieltäni lämmittää edelleen lapsuuteni Mikki Hiiri -lautanen, jossa oli reunat, aivan kuten aikuisten lautasissakin. Ohuista reunoista pienen käden on hyvä ottaa kiinni. Pinottavan lautasen kosketuskohdan halusin lautasen ulkoreunaan, jotta kuvio ei kärsisi kovassakaan käytössä mekaanisesta hankauksesta.”

Mukin muoto syntyi pohtimalla mittasuhteita ja pinottavuutta, muotoilija kertoo.
”Paino ja vähän reilumpi koko on tärkeää, jotta muki ei kaadu. Reuna on aika paksu, jotta käsi ei säiky kuumaakaan juomaa.”
Paikkarin lautanen ja muki skaalautuvat myös kasvun mukana:
”Näen hyvin itseni käyttävän mukia mökillä maitolasina, se on kiva myös aikuisen käteen ja kuvio on sympaattinen, jollain tapaa myös hyvin lastenastiaperinteistä kumpuava.”

Kuvioinnin takana on helsinkiläinen suunnittelutoimisto Pattern Bakery, jonka kädenjälkeä on nähty aikaisemmin Arabian Joulukylä-sesonkisarjasta. Lystin värikkäissä ja leikkisissä osissa hahmot ovat valloittavia: astioissa seikkailevat karhu, kettu, pupu ja orava.

Kuvitusmaailma on täynnä pieniä hassutuksia ja piilotettujen jekkujen löytämisen iloa.

Kaikki Lysti-astiat ovat konepesun, pakastamisen, uunin ja mikroaaltouunin kestäviä.
Tuote- ja suositushintatiedot:

Lysti muki Kettu svh 13,90 €
Lysti muki Pupu svh 13,90 €
Lysti setti Karhu svh 45,90 €
Lysti setti Orava svh 45,90 €
Lysti lautanen Kettu 24 cm svh 20,90 €
Lysti lautanen Pupu 24 cm svh 20,90 €

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post