Uutiset

Habitaren EcoDesign-näyttelyn suunnittelijat valittu

vuonna_2012_ecodesign-eri.62529709-b93a-446b-aa48-c10dab76b77f-main_image

Vuonna 2012 EcoDesign-erikoisnäyttelyn palkinto jaettiin James Irvinen, Rudi Merzin ja Sebastian Sandelinin kesken. Kuvassa Irvinen jakkara Centanni.

Habitaren kansainväliseen EcoDesign-erikoisnäyttelyyn valittiin lähes 100 ehdotuksen joukosta 42 työtä kuudesta eri maasta. Kaikki työt ovat esillä Helsingin Messukeskuksessa huonekalu-, sisustus- ja designtapahtuma Habitaressa 18.–22.9.2013.

EcoDesign-erikoisnäyttely on kutsunäyttely, johon kutsutaan kansainvälisiä huippusuunnittelijoita ja nuoria lahjakkuuksia Suomesta ja ulkomailta.  Mukaan valitut suunnittelijat ovat Suomen lisäksi Ruotsista, Japanista, Venäjältä, Meksikosta ja Kiinasta.

Näyttelyn kuraattori ja tuomariston puheenjohtaja on tänä vuonna japanilainen teollinen muotoilija Toshiyuki Kita. Hän valitsee parhaiten näyttelyn kriteerit täyttävän esineen, jonka suunnittelija tai suunnittelijaryhmä palkitaan 5 000 euron tunnustuspalkinnolla.

Lisäksi jaetaan Lexus Creating Amazing -palkinto ehdotukselle, jossa ajatus silmän ja käden ohjaamana kohtaa parhaiten puun ominaisuudet. Palkinnon arvo on 1 500 euroa. Kädentaidot ovat Lexuksen tuotannon tärkeimpiä laadun määrittäjiä. Korkea tekninen ja esteettinen laatu on yksi kestävän kehityksen ja elinkaariajattelun perustekijä.

Palkinnot luovutetaan Habitaren avajaispäivänä 18.9. 5000 € palkintosumman lahjoittaa Suomen Messusäätiö, ja 1 500 euron Lexus Creating Amazing -palkinnon Lexus Finland.

EcoDesign-näyttelyosaston arkkitehtuurista messuilla vastaavat Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakouluopiskelijatErika Ahola ja Sanelma Hihnala professori Jouko Järvisalon johdolla.

EcoDesignissa tehtävänä oli suunnitella puusta valmistettu ekologinen, sisustamiseen liittyvä käyttöesine tai kaluste. Tänä vuonna, kuten viime vuonnakin, näyttelyn teemana oli puumateriaali. Muotoilijoiden tuli esitellä puusta valmistettuja, sisustamiseen liittyviä kalusteita ja käyttöesineitä tai uusia oivaltavia ja tarpeellisia puutuoteratkaisuja. Ehdotuksen tuli olla valmistettu puusta vähintään 80-prosenttisesti, loput 20 prosenttia voi olla jotain muuta ekologista materiaalia.

Aiempina vuosina EcoDesign-näyttelyn kuraattoreina ovat toimineet mm. Kristiina Lassus, Konstantin Grcic, Ingo Maurer sekäYrjö Kukkapuro.

Näyttelyn yhteistyökumppaneina ovat mm. Lexus, Koskisen Oy, Motiva, WWF ja ympäristöministeriö. Näyttelyn tuottaa Jari Pirhonen Mainostoimisto Valosta ja järjestää Suomen Messut.

EcoDesign 2013 suunnittelijat
1. Aalto, Klaus, Suomi
2. Abe, Yuki & Salonen, Anna / motto ASABI, Suomi
3. Ahola, Erika, Suomi
4. Anttila, Tapio; Suomi
5. Cappa, Juan, Ruotsi
6. Elo, Susan, Suomi
7. Godoy, Emiliano, Meksiko
8. Haoming, Zhou, Kiina
9. Harni, Pekka, Suomi
10. Heikkilä, Simo, Suomi
11. Hihnala, Sanelma, Suomi
12. Ihanus, Mika, Suomi
13. Järvi, Teemu, Suomi
14. Järvisalo, Jouko, Suomi
15. Kankkunen, Matti, Suomi
16. Karinen, Juri, Suomi
17. Kuitunen, Tero, Suomi
18. Kukkapuro, Yrjö, Suomi
19. Kuntsi, Miska, Suomi
20. Lassus, Kristiina, Suomi
21. Leppälä, Kari, Suomi
22. Lindroos, Leo, Suomi
23. Luba, Leonteva & Dina, Budtova & Luba, Russkih / Ludi Architects, Venäjä
24. Merz, Rudi, Suomi
25. Mustikainen, Olli & Nyman, Jari, Suomi
26. Naamanka, Samuli, Suomi
27. Nevari, Julianna, Suomi
28. Olsson, Petter, Ruotsi
29. Paakkanen, Mikko, Suomi
30. Pasanen, Kirsi & Kentta, Mikko / Muoto2, Suomi
31. Pettersson, Katja, Ruotsi
32. Pärnänen, Inni, Suomi
33. Ripatti, Timo, Suomi
34. Roininen, Jenni, Suomi
35. Ruoho, Heikki, Suomi
36. Serpola, Simo, Suomi
37. Taskinen, Ahti, Suomi
38. Toivanen, Markus, Suomi
39. Toshiyuki, Kita, Japani
40. Tsuyuki, Japani
41. Turpeinen, Pasi, Suomi
42. Virtanen, Kari, Suomi

www.ecodesign.fi

www.habitare.fi

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post