Keittiövälineet

Arabian Joulukylässä tuoksuvat kaikki joulun mausteet

Joulukylässä on toritunnelmaa, kauniisti valaistuja kaupunkikatuja, piparkakkuja, kynttilöitä, kuusia, joulun mausteita sekä hyväntahtoisuutta. Arabian uusi Joulukylä-sarja on glögin nauttimiseen suunniteltu astiakokoelma, joka huokuu iloisen ja hyvän joulun henkeä. Jokainen aikuinen ja lapsi voi löytää sieltä oman joulunsa.

– Henkilökohtaisen otteen suunnittelemaamme kuvitukseen saamme usein lisäämällä siihen yksityiskohtia, joilla on jokin syvempi merkitys, tarina. Tällä kertaa se tuli ystävältämme saamastamme glögireseptistä, kertovat Joulukylä-sarjan suunnittelijakolmikko Minttu Wikberg, Miia Pöytälaakso ja Salla Kangasniemi suunnittelutoimisto Pattern Bakerystä.

He halusivat koristeesta välittyvän perinteistä joulutunnelmaa, mutta silti näyttävän modernilta ja nykyaikaisen kodin joulusisustukseen sopivalta. Ystävältä saatu valkoisen glögin resepti johdatti kolmikon Joulukylän rakentamiseen.

– Haaste oli löytää se tyylilaji, jolla joulu kuvitetaan. Tavoitteenamme oli luoda koristeen avulla glögi-setistä muihinkin käyttötarkoituksiin kuin vain glögi-hetkiin sopiva. Lisäksi halusimme lopputuloksen sopivan kaikille – sekä miehille että naisille, nuorille ja vanhoille ja maalle ja kaupunkiin. Päätimme yksimielisesti välttää luomasta liian imelää joulun tunnelmaa.

’Henkinen joulukylä kaikilla aisteilla’

Koristetta tarkemmin katsoessa sen jouluinen miljöö alkaa elää mielikuvituksen myötä. Koristeesta löytyy muun muassa glögireseptin vaatimat tähtianikset, reseptin mausteiden mieleen tuomat piparkakut ja muut jouluun kuuluvat herkut kuten joulukalat. Koristeen moderniutta korostaa kaupunkimiljööseen sopiva arkkitehtuuri ja koristeen graafiset elementit. Perinteistä tunnelmaa sen sijaan luovat kynttilät, kuuset, punaiset sydämet ja piparkakkuakat ja –ukot.

Suunnittelijakolmikko päätyi koristeen asettelua suunnitellessaan liukuvaan koristeeseen.  Jokaisessa astiakokoelman osassa on erilainen kuosi. Joulukylän tarina ikään kuin jatkuu äärettömyyksiin – vain mielikuvitus on rajana.

– Lopputuloksena syntyi jouluinen astiakokoelma, jonka koristeen pienillä yksityiskohdilla on tarkoitus saada käyttäjän mielikuvitus liikkeelle ja antaa vapaus löytää koristeesta se oma ’henkinen joulukylä’ kaikilla aisteilla, kuvailevat suunnittelijat kokonaisnäkemystään kokoelmasta.

Hyvän mielen kattauksia ja koristeita

Joulukylä-sarja sisältää mukin, kulhon, kannellisen purkin, posliinilusikat, kaatimen sekä neljä erilaista kuusenkoristetta. Astiat ovat Arabian tuote- ja materiaalikehityksen korkeat laatuvaatimukset täyttävää keramiikkaa, joka säilyy sukupolvelta toiselle.

Astiakokoelma on monikäyttöinen. Glögi-hetken lisäksi se sopii muiden kuumien ja kylmien juomien, alkupalojen, maistiaisten, lisäkkeiden ja joulumakeisten tarjoiluun. Keraamiset koristeet sopivat paketoinnin ja korttien koristeeksi, sisustuksen yksityiskohdiksi tai vaikka muistoksi jouluvieraille mukavasta yhteisestä joulunvietosta.

Sarja on suunniteltu kaikille ikään, sukupuoleen ja asuinympäristöön katsomatta ja on siksi oivallinen lahja joulusesongin juhliin vietäväksi tai vaikka kiitokseksi kuluneesta syksystä oman elämän tärkeille ihmisille niin töissä, koulussa kuin vapaa-ajan harrastuksissakin.

Astiat sopivat kattauksiin kauniisti yhteen esimerkiksi yksiväristen, kuten KoKo- ja Arctica-sarjojen, astioiden kanssa. 24h Tuokio –sarjan kanssa yhdistettynä syntyy raikas asetelma, joka tuo mieleen samanaikaisesti ulkona paukkuvan pakkasen ja sisällä olevan lämmön. Myös Pino-kynttilänjalat kaikkine väreineen, uutuuksina punainen ja harmaa, sopivat Joulukylän synnyttämään tunnelmalliseen ja jouluniloa sykkivään kattaukseen.

Kuosileipomo – tarinoita, tunteita ja värejä

Joulukylä-sarjan suunnittelun takana oleva Pattern Bakery (Kuosileipomo) on pintasuunnitteluun erikoistunut suunnittelutoimisto. Pattern Bakeryn perusti kolme nuorta taideteollisesta korkeakoulussa pintasuunnittelua opiskellutta suunnittelijaa: Minttu Wikberg, Miia Pöytälaakso ja Salla Kangasniemi.

– Rakastamme värejä, muotoja, tekstuureja, sekä elämän monimuotoisuutta ja rikkaita ideoita. Tämä näkyy vahvasti myös mallistossamme.

Minttu Wikbergin (MA) elämänmakuisista kuoseista voi löytää tarinoita, koskettavaa herkyyttä ja huumoria. Minttu tuo Pattern Bakeryyn monipuolisen tekstiili- ja vaate-suunnitteluosaamisensa, joita hän on opiskellut Taideteollisessa korkeakoulus-sa.

Miia Pöytälaakso on visualistina rohkea, kyseenalaistava ja elinvoimainen. Hänen vahvuutensa kuosisuunnittelijana on kyky pukea kuviksi äänet, tunteet ja mielikuvat. Miian ammattitaito rakentuu monipuoliselle ja perusteelliselle muotoilijakoulutukselle, joka on peräisin Taideteollisen korkeakoulun tekstiilitaiteen opinnoista ja muun muassa arkkitehtiopinnoista Teknillisessä korkeakoulussa.

Salla Kangasniemi (MA) on kuosisuunnittelijana lapsuutensa haaveammatissa – värien, ideoinnin ja piirtämisen parissa. Kuosisuunnittelun lisäksi häntä työllistävät monipuoliset graafisen suunnittelun työt (kirjojen kuvitukset, taittaminen, logosuunnittelu ja käyttöliittymät), jossa hän yhdistää taitonsa viestinnän ja suunnittelun ammattilaisena.

Tuote- ja suositushintatiedot:

Joulukylä muki 0,3 l 16,90€

Joulukylä kulho 15 cm 19,90€

Joulukylä posliinilusikka 5,90€

Joulukylä purkki 0,3 l 19,90€

Joulukylä kaadin 1,0 l 34,90€

Joulukylä kuusenkoriste 4-setti 18,90€

Pino kynttilänjalka, punainen 13,50€

Pino kynttilänjalka, harmaa 13,50€

Toimitukset lokakuun alku 2012.

 

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post