Keittiövälineet

Fiskars: Uudet Hetkiä-mukit tarjoavat näkymän suomalaisiin sielunmaisemiin

432647238542354

Miira Zukalen Arabialle suunnittelemat uudet Hetkiä-mukit tarttuvat meille tärkeisiin ja ikimuistoisiin pieniin hetkiin elämässä, olivat ne sitten mökillä, kaupungissa, saaristossa tai metsässä.

Miira Zukale suunnitteli Helsingin muotoilupääkaupunkivuoden 2012 kunniaksi Kotikaupunki-mukit, jotka kuvasivat Helsinkiä Arabian hengessä, lempeästi ja lämpimästi. Suuren suosion saaneet mukit matkaavat nyt kaupungista ulos.

Neljän mukin sarja tuo esille lämpimällä otteella suomalaisille yhteiset, tunnelmalliset hetket. Mukeissa liikutaan torilla, mökillä, vesillä ja metsässä.
Tori-mukia suunnitellessa ajattelin kesäistä Kauppatoria, joka minulle on Helsingin sydän kuten tori kaikille kaupungeille on”, Miira Zukale kertoo. ”Kuvituksesta löytyy kevään ensimmäinen torikahvi, torin tuoksut, tunnelmaan kuuluva harmonikan soittaja ja iloisen oranssit torikojut”.

Mökki-mukissa on kesäpäivän iloista tunnelmaa. Kirkas keltainen ja vaalean-vihreä kertovat alkukesästä. Maisemassa on koivuja, juhannuskokko ja kieloja. Taivaalla leikkivät juuri Suomeen saapuneet pääskyset ja pihapiirin eläimet viettävät keskikesän juhlia. ”Halusin mukaan kuvia maaseudun tunnelmasta. Siellä on peltojen tilkkutäkki, pieniä taloja ja huussi sekä minulle muotokieleltään kiehtovia kesäisiä kasveja, kuten ratamo, kielo ja orvokki”, Zukale kertoo.

Saaristo on monelle, myös taiteilijalle itselleen, kesäparatiisi. ”Parhaat kesämuistoni ovat purjehdusmatkalta Suomenlahden saaristosta.” Saaristo-mukin merimaisema onkin yhdistelmä tärkeimpiä muistikuvia ja tunnelmia kiireettömästä kalastushetkestä auringonlaskussa majakan kupeessa. Iloiset kalat hyppivät vedessä ja saarissa on pikkuisia mökkejä.

Metsä-mukissa lähdetään syksynsävyiselle retkelle, jota uteliaat metsän eläimet seuraavat. ”Suomalaiset metsän eläimet ovat minulle mieluisia. Halusin kuvata myös metsän pieniä yksityiskohtia, joihin itse aina kiinnitän retkillä huomiota: ketunleipiä, muurahaispesiä, kantoja ja pieniä metsän kukkia. Syksyisessä metsässä on myös sieniä; vahveroita, rouskuja ja mahtavat ukonsienet, jotka odottavat poimijaansa.”

Moments_picnic_2

Miira Zukale

Taideteollisesta korkeakoulusta tekstiilisuunnittelijaksi vuonna 2007 valmistunut Miira Zukale työskentelee freelance-suunnittelijana ja on erikoistunut kuvioiden ja koristeiden tekemiseen.

Miira on syntynyt ja asunut koko ikänsä Helsingissä. Häntä inspiroi erityisesti luonto – taiteilijan omien sanojen mukaan kaupunkiluonto on lähellä hänen sydäntään. Kaupunkiluonnosta kumpuavat aiheet näkyvät Miiran kuvituksissa vahvasti. Hän suosii töissään värejä ja valitsee värit tunteen, ei trendien, mukaan.

Tuote- ja suositushintatiedot:

Tori-muki 0,3 l 21,50e
Mökki-muki 0,3 l 21,50e
Saaristo-muki 0,3 l 21,50e
Metsä-muki 0,3 l 21,50e
Toimitukset 2.1.2014 alkaen.

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post