Keittiövälineet

Arabialta uusi Muumi-tuotesarja Tove Janssonin juhlavuoden kunniaksi

5326435742.32764872647834387483

Tove Janssonin (1914–2001) syntymästä tulee kuluneeksi sata vuotta vuonna 2014. Vuosi on nimetty rakastetun taiteilijan juhlavuodeksi, ja sitä vietetään eri tavoin ympäri maailmaa koko vuoden ajan. Arabia juhlii taiteilijaa rajoitetun ajan saatavilla olevalla Toven juhla -sarjalla, jonka kuvitus pohjautuu Janssonin Vaarallinen matka -kirjaan. Juhlavuoden sarja sisältää mukin lisäksi kolme erikokoista purkkia. Jokaisesta tuotteesta lahjoitetaan kaksi euroa UNICEFille, joka tukee lasten koulutusta ympäri maailmaa. 

Muumi-hahmojen luojan, Tove Janssonin, syntymästä tulee kuluneeksi 100 vuotta vuonna 2014. Lämminhenkisellä ja suvaitsevaisella muumifilosofialla kansainvälistä suosiota saavuttaneen taiteilijan elämäntyötä juhlitaan eri tavoin ympäri maailmaa.
Juhlavuoden kunniaksi Arabia tuo kauppoihin rajoitetun ajan saatavilla olevan Toven juhla -sarjan, johon kuuluu mukin lisäksi kolme erikokoista, runsaan värikästä, kannellista purkkia. Sarjan on kuvittanut taiteilija Tove Slotte.

Jokaisesta juhlavuoden tuotteesta lahjoitetaan kaksi euroa UNICEFille. Keräyksen tuotto käytetään lasten koulutuksen tukemiseen kehitysmaissa. Tove Jansson osallistui UNICEFin toimintaan elämänsä aikana mm. kuvittamalla joulukortteja muumihahmoilla.

Joka kuudes muki saattaa viedä omistajansa seikkailuun

Tove Slotten kuvittaman juhlasarjan inspiraationa on vuonna 1977 ilmestynyt Vaarallinen matka -kirja. Tarinassa Susannan lasit katoavat, mutta hän löytää niiden tilalle uudet. Näiden uusien lasien läpi maailma näyttääkin aivan toisenlaiselta.

Uudet lasit tempaisevat Susannan hurjaan seikkailuun, jossa hän tapaa Hemulin, Tiuhtin ja Viuhtin, Nipsun sekä muita tuttuja Muumilaakson hahmoja. Sään muuttuessa myrskyisäksi Susanna seurueineen päättää suunnata Muumilaaksoon turvaan. Matkalla he tapaavat Tuutikin, joka vie heidät kuumailmapallollaan Muumilaaksoon. Muumitalon väki ottaa vieraat lempeästi vastaan ja järjestää heille puutarhajuhlat.

Rajoitetun ajan saatavilla olevaan juhlavuoden mukiin on ikuistettu hetki muumien puutarhajuhlista. Juhlavuoden erikoisuutena joka kuudennen mukin sisäpuolelta löytyy silmälasit, jotka saattavat johdattaa löytäjänsä hurjaan seikkailuun.

Purkkien kuvituksissa tutut muumihahmot seikkailevat juhlatunnelmissa. Purkkeja on saatavilla kolmessa eri koossa. Muumiperheen pienimmät hahmot koristavat sarjan pienikokoisinta purkkia ja isoimmat ovat löytäneet paikkansa suurimmasta purkista. Tuotteiden kansi on mustaksi maalattua puuta.

Korkealaatuiset purkit on suunniteltu monipuoliseen käyttöön, kuten herkkujen tai kuivaruokien säilytykseen. Yhtälailla niitä voi käyttää rakkaiden muistojen, korujen tai kosmetiikan säilyttämiseen.

Tove Jansson (1914–2001) ja muumien synty

Ihastuttavat Tove Janssonin luomat muumit saivat inspiraation hänen elämästään: ystävistä, tuttavista ja perheenjäsenistä. Ensimmäinen muumikirja julkaistiin vuonna 1945. Kansainvälinen menestys teki Tove Janssonista yhden maailman tunnetuimmista suomalaisista taiteilijoista, ja hänen kirjojaan on käännetty yli neljällekymmenelle eri kielelle.

Tove Janssonilla oli ainutlaatuinen kyky nähdä asioiden positiivinen puoli. Niin hyvistä kuin huonoistakin hetkistä seuraa aina jotain hyvää – ainakin ansaittu mehuhetki. Muumiteoksista on syntynyt kokonainen elämänfilosofia. Muumien positiivisesta asenteesta ja elämänmyönteisyydestä inspiroituvat niin aikuiset kuin lapsetkin.

Tove Jansson piirsi Arabialle ensimmäiset muumiastiat 1950-luvulla. Arabian Muumi-mukit ja -kulhot vievät eteenpäin Toven luomaa muumien filosofiaa. Ne muistuttavat arjen keskellä jokaisen päivän ainutlaatuisuudesta, ja ovat siksi täydellinen lahja itselle ja läheisille.

Tuote- ja suositushintatiedot

Muumi-muki (0,3l) Toven Juhla 29,90 €
Muumi-purkki S (100ml) Toven Juhla 27,00 €
Muumi-purkki M (180ml) Toven Juhla 33,00 €
Muumi-purkki L (410ml) Toven Juhla 39,00 €

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post