Seminaarit & Tapahtumat, Uutiset

Habitaren Trash Design sukeltaa arkkitehtuuriin

WDC Paviljonki

Habitare-messujen Trash Design -erikoisnäyttely jatkaa vuonna 2013 suosittujen Trash Kodin ja Trash Hotellin jalanjäljissä. Tänä vuonna Trash Design esittelee arkkitehtuuria. Designvuoden 2012 Paviljongin puumateriaali muuttuu arkkitehtien luonnosten pohjalta piknik-kasvihuoneiksi, puutarhapaviljongeiksi, silloiksi tai vaikka penkeiksi.

Kuraattori Isa Kukkapuro-Enbomin ja romumuotoilija Henrik Enbomin tuottama näyttely on esillä Habitaren Ahead!-designalueella Helsingin Messukeskuksessa 18.–22.9.2013.

Paviljonki eli helsinkiläisten kesäolohuoneena 105 päivää. Nyt sen materiaali hyödynnetään rakennelmina, joiden käyttötarkoitus jatkaa Paviljongin alkuperäisten suunnittelijoiden filosofiaa. Habitare-messujen Ahead!-designalueelle toteutettavan erikoisnäyttelyn avainsanoina ovat yhteisöllisyys, avoimuus ja esteettisyys.

Paviljongin puumateriaali odottaa työstöä.

– Trash Design käyttää raaka-aineena kierrätettyä ja kertaalleen käytettyä materiaalia.
Puumateriaalin kierrättäminen on traditionaalinen tapa hyödyntää vanhoja rakennuksia, joten Paviljongin uudelleen syntyminen uusrakennelmina asettuu pitkän perinteen jatkumolle, kertoo Isa Kukkapuro-Enbom

Trash Design -yhteistyössä ovat mukana Aalto-yliopiston arkkitehtuurin laitos, Tsinhua University, Department of Sustainable Design, China, UPM, Haarajoen Saha, Trash Factory ja Dodo Oy.

www.trashdesign.fi

www.habitare.fi,

www.aheadhabitare.fi

Suomen suurin huonekalu-, sisustus- ja designtapahtuma Habitare järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 18. – 22.9.2013. Tapahtuma tarjoaa kaiken kotien ja julkisten tilojen sisustukseen ja toimivuuteen. Edellisessä Habitaressa syyskuussa 2012 vieraili lähes 60 000 kävijää, joista ammattilaisia oli runsaat 17 000. www.habitare.fi

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post