Kunnostustyöt

Hotelli Haikon Kartanon satavuotias päärakennus remonttiin alkuvuodesta 2013

Hotelli Haikon Kartanon historiallisen päärakennuksen huoneet sekä kartanon aulatilat saavat uuden ilmeen tammikuussa 2013 alkavassa remontissa. Sisustussuunnittelusta vastaa sisustusarkkitehti Kirsti Kaspi ja arkkitehtisuunnittelijana toimii Susanna Kallio. Remontin yhteydessä lanseerataan myös Suomessa uusi Butler Service –palvelukonsepti. Kartanorakennuksen 100-vuotispäiviä tullaan siis juhlimaan uudistetuissa tiloissa ja uudistunein palveluin.

Vaativan remontin suunnittelun lähtökohtana on Haikon Kartanon ainutlaatuisen tunnelman säilyttäminen. Päärakennus on aikansa tähtiarkkitehdin professori Armas Lindgrenin suunnittelema ja se on vuodelta 1913. Satu ja Leo Vuoristo ostivat surkeaan kuntoon rapistuneen kartanon vuonna 1965, jolloin se remontoitiin Suomen ensimmäiseksi kartanohotelliksi. Nyt tehtävällä kunnostustyöllä päivitetään vanha rakennus kiinteistöteknologian osalta sekä nostetaan huoneiden varustelutasoa entisestäänkin: valmistuessaan kartanorakennuksen uudet Executive-huoneet edustavat uusinta teknologiaa mutta säilyttävät klassisen arvokkaan ilmeensä. ”Remontti tulee nostamaan Haikon Kartanon Suomen hotellien laadulliseen kärkeen”, Haikkoa pyörittävän Vuoristo-yhtiöt Oy:n toimitusjohtaja Juha Mähönen iloitsee, ”sekä tuotteen että palvelun osalta: haluamme olla vaihtoehto ketjuhotellien kasvottomille standardeille.”

Vaativan remontin suunnittelijoiksi löytyivät sisustusarkkitehti Kirsti Kaspi, joka on ansioitunut mm. Haven ja Kämp-hotellien sisustajana, sekä arkkitehti Susanna Kallio joka vastaa kohteen arkkitehti- ja pääsuunnittelusta. Valintaan vaikuttivat vahvat näytöt hotellihuoneiden ja –tilojen onnistuneesta suunnittelusta, kokemus vanhojen historiallisten rakennusten remontoinnista, innovatiivisuus joka tukee Haikon uusia palvelukonsepteja fyysisillä ratkaisuilla sekä ymmärtämys kestävästä kehityksestä. ”Olemme nähneet varoittavia esimerkkejä liian kovalla kädellä tehdyistä remonteista joissa arvorakennuksen vanhan ajan tunnelma on pilattu, ” kommentoi Vuoristo-yhtiöt Oy:n hallituksen puheenjohtaja Veikko Vuoristo: ”Siksi uudistustyöt Haikossa ovat maltillisia ja vanhaa säilyttäviä. Lukuisten kanta-asiakkaidemme ei tarvitse pelätä tunnelman katoamista.” Vuoristo vastaanotti hiljattain merkittävän hotellialan huomionosoituksen, kun hän voitti Euroopan hotellinjohtajayhdistys EHMA:n ensimmäisen Kestävän kehityksen palkinnon.

Kartanon uusittujen huoneiden varustetasoon tulee kuulumaan mm. säädettävä huonekohtainen ilmastointi, LCD TV:t jotka voidaan myös kytkeä asiakkaan mobiililaitteisiin ja järjestelmä, jossa tarjolla viimeisimmät elokuvat, langaton laajakaistayhteys, Unikulman korkealuokkaiset sängyt, untuvapeitot ja tyynymenu sopivan tyynytyypin löytämiseksi sekä integroitu minibar josta löytyy myös aitoa samppanjaa. Työpöytä ja –tuoli sekä tallelokero johon mahtuu kannettava tietokone lisäävät liikematkustajan asumismukavuutta. Kaikissa kylpyhuoneissa on muun muassa ns. sadesuihku, isot ylelliset kylpytakit, -pyyhkeet ja -tossut, korkealaatuista kosmetiikkaa, tehokas hiustenkuivaaja sekä henkilövaaka.

Remontin myötä Haikon Kartano tulee esittelemään myös Suomessa uuden Butler Service –palvelukonseptin, jossa henkilökohtainen palvelu nousee täysin uudelle elämystasolle.
Hotelli Haikon Kartano on Suomen ensimmäinen ja palkituin kartanohotelli, joka on toiminut jo vuodesta 1966. Hotelli on Vuoristo-yhtiöt Oy:n 100% omistama kartano-, kylpylä- ja kongressihotellikokonaisuus Suomenlahden rannalla Porvoossa, 50 km Helsingistä.

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post