Värit & Maalit

Joutsenmerkki Tikkurilan Ultra-talomaaleille

Tikkurilan uudistuneelle ja laajentuneelle Ultra-ulkomaaliperheelle on myönnetty oikeus käyttää Pohjoismaista ympäristömerkkiä eli Joutsenmerkkiä. Merkki kertoo maalien täyttävän tiukat ympäristövaatimukset, jotka käsittävät tuotteiden koko elinkaaren.

Joutsenmerkki maalipurkin kyljessä takaa maalin olevan paitsi hyvä valinta ympäristön kannalta, myös turvallisempi käyttäjälle ja testatusti laadukas.

Joutsenmerkki asettaa vaatimuksia muun muassa talomaalin kemialliselle koostumukselle. Maali ei esimerkiksi saa lainkaan sisältää hitaasti hajoavia, biokertyviä ja myrkyllisiä orgaanisia aineita (ns. PBT-yhdisteitä) eikä ftalaatteja. Ei myöskään raskasmetalleja, formaldehydiä, haihtuvia aromaattisia hiilivetyjä eikä bisfenoli-A-yhdisteitä. Ennen merkin myöntämistä ulkomaalin tulee myös läpäistä säänkestävyyttä mittaavat testit.

Ultra-maalit on kehitetty Suomen vaativaan ilmastoon. Ne hylkivät erittäin hyvin likaa ja vettä ja niillä maalattu pinta pysyy uudennäköisenä pitkään. Maalit sopivat sekä ennen maalatuille että pohjustetuille tai teollisesti pohjamaalatuille ulkoverhouksille. Ultralla voidaan saavuttaa jopa 20 vuoden huoltomaalausväli. Kiiltoasteita Ultrassa on kolme: himmeä Ultra Matt, puolihimmeä Ultra Classic ja kiiltävä Ultra Lux.

Nyt joutsenmerkin saaneet Ultra-talomaalit täydentävät hienosti Tikkurilan ympäristömerkittyjen tuotteiden perhettä. Tikkurilan valikoimista löytyy entuudestaan joutsenmerkitty tasoite Presto R Vihreä sekä EU-ympäristömerkityt sisämaalit Joker ja Remontti-Ässä.

Tikkurila on vuonna 1862 perustettu maaleja, lakkoja, pinnoitteita ja efektituotteita kuluttajille, ammattilaisille ja teollisuudelle tarjoava yritys. Sillä on 11 tuotantolaitosta 8 eri maassa. Liikevaihto vuonna 2011 oli 643,7 milj. euroa ja henkilöstön määrä saman vuoden lopussa 3551.

Joutsenmerkin ulkomaaleille asettamiin vaatimuksiin voi tutustua osoitteessa:www.joutsenmerkki.fi/kemialliset_rakennustuotteet

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post