Uutiset

Puotilan kartano myydään perustettavalle kiinteistöyhtiölle

Kiinteistölautakunta päätti kokouksessaan 10.1.2013, että Helsingin kaupunki myy omistamansa Puotilan kartanon perustettavalle Puotilan kartanon puolesta -kiinteistöyhtiölle 250 000 euron hintaan. Kauppaan kuuluvat myös pehtoorin talo, varastorakennus ja muut tontilla sijaitsevat piharakenteet.

Kaupan jälkeen uusi omistaja aikoo aktivoida alueen asukkaita toimintaan mukaan ja rakentaa Puotilan kartanosta ”Kulttuurikartanon”. Rakennuksiin ja pihapiiriin liittyvät peruskorjaustyöt on tehtävä yhteistyössä Helsingin kaupunginmuseon kanssa.

Samalla kiinteistölautakunta päätti vuokrata kartanon tontin perustettavalle kiinteistöyhtiölle 30 vuoden vuokrasopimuksella. Vuokralaisen tulee säilyttää tonttia ympäröivä kivimuuri, ylläpitää tontilla sijaitsevat ulkoilureitit ja sallia niillä esteetön kulku.

Helsingin kaupunki järjesti Puotilan kartanosta syksyllä 2011 tarjouskilpailun, mutta ei saanut yhtään hyväksyttävää tarjousta. Kesällä 2012 aloitetun markkinoinnin ja neuvottelujen kautta tarjouksia saatiin neljä. Korkeimmat tarjoukset tekivät perustettava kiinteistöyhtiö ja Krishnaliike. Lautakunta katsoi, että perustettavan kiinteistöyhtiön tarjous täyttää Krishaliikkeen tarjousta paremmin kaupunginhallituksen linjauksen kartanon myynnistä siten, että se säilyy ravintola- tai muussa vastaavassa käytössä.

>> Puotilan kartano kartalla
>> Kiinteistölautakunnan esityslista 10.1.2013

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post