Sisustus & Kalusteet, Sisustusvinkit

Laura Ashley tarjoaa sisustajille tuulahduksia Englannista

la_aw15_ch_s01_bronze_glamour_044

Laura Ashley tarjoaa sisustajille tuulahduksia Englannista

Kodin sisustukseen ja ajankohtaiseen naisten muotiin erikoistunut Laura Ashley’n myymälä Helsingin Pohjoisesplanadilla esittelee syksyn alkajaisiksi useita erityylisiä teemakokonaisuuksia, joiden sisustustekstiilejä, tapetteja, valaisimia sekä huonekaluja ja mattoja on tyylinsä puolesta helppo yhdistellä keskenään.

Laura Ashley’n sisustuksen väripaletin uutena sävynä on tänä syksynä vahva sininen. Inspiraatiota Royal Blue -teeman sinivalkoisiin kuoseihin on haettu muun muassa vanhasta kiinalaisesta posliinista. Mukana on lisäksi mausteisia punaisen, terranruskean ja metsänvihreän sävyjä, kuparin ja messingin hohtoa, mutta myös Laura Ashley’lle tyypillisiä hempeitä pastellisia värejä. 

Talvea kohden mentäessä kotien ilmettä ja tunnelmaa voi helposti päivittää esimerkiksi laskeutuvilla samettiverhoilla tai tapeteilla, joiden kuvioissa löytyy perinteisten kasviaiheiden lisäksi hillitympiä malleja monissa eri sävyissä. Hyvän hinta-laatusuhteensa ansiosta tapetit ovat yksi Laura Ashley’n myydyimmistä tuoteryhmistä.

Alkavaan syksyyn monikäyttöisiä muotiasuja

Laura Ashley’n pienissä sarjoissa valmistettava laadukas vaatemallisto sisältää syyskaudelle naisellista käyttömuotia niin toimistoon, rentoon vapaa-aikaan kuin alkavaan juhlasesonkiin. 

Alkusyksyn etnohenkisissä kuoseissa nähdään kukkaprinttien ohella runsaasti ruutua ja paisley-kuvioita, materiaaleissa villaa, pellavaa ja puuvillaa. Väripaletissa nousevat esille voimakkaat värit, indigonsininen, jadenvihreä, sahraminkeltainen ja purppura, joita piristetään kirkkaammilla ja yllättävillä sävyillä kuten pinkillä ja chilinpunaisella.

Mallisto on tulvillaan koristeellisia yksityiskohtia sisältäviä neulepuseroita ja -jakkuja, printtikuosisia hameita ja housuja, pikkupuseroita, linjakkaita takkeja sekä kauniisti leikattuja mekkoja. Eripituiset hameet ovat joko kapeita tai A-linjaisia.

”Valikoimamme täydentyy jopa kahden viikon välein Lontoosta saapuvilla uutuuksilla. Asiakkaamme arvostavat, että pienten sarjojen ansiosta heillä on mahdollisuus tehdä persoonallisesta mallistostamme yksilöllisiä muotihankintoja”, Laura Ashley’n Helsingin myymälän muodista vastaava Kirsti Koivunoro kertoo.

Talvea kohden mentäessä Laura Ashley’n naisten muodissa näkyy 1970-luvun tunnelman lisäksi 1930-luvun art nouveaun henkeä, minkä inspiroimana värimaailma muuttuu neutraalimmaksi ja sisältää esimerkiksi hopeanharmaan, kerman ja puuterin sävyjä. Naisellinen asustevalikoima tarjoaa asuihin sopivia huiveja koruja, vöitä ja laukkuja.

Kodikasta tunnelmaa vaaliva brändi

Englantilaisen perustajansa Laura Ashley’n mukaan vuonna 1953 nimetty lifestyletalo rantautui Suomeen jo yli 30 vuotta sitten. Korkeasta laadustaan tunnettu Laura Ashley on sittemmin vakiinnuttanut paikkansa klassisesta eurooppalaisesta tyylistä kiinnostuneiden suomalaisten kodeissa.

Kaksi kertaa vuodessa päivittyvä sisustuskokoelma esittelee sesongeittain uusia värejä ja kuoseja, joita Laura Ashley’n designtiimi poimii osittain myös yhtiön mittavasta arkistokokoelmasta. Brändin ytimeen on kautta vuosikymmenten liittynyt lämmin kodikkuus. 

”Arvostus ajatonta laatua ja kestävää kehitystä kohtaan näkyy niin materiaaleissa kuin tuotteiden yksityiskohdissa. Edelleenkin noin 40 prosenttia sisustustuotteista valmistetaan Englannissa”, kertoo Laura Ashley’n Helsingin myymälän uutena myymäläpäällikkönä marraskuussa aloittava Eeva Smedjebacka.

Franchising-pohjalla Suomessa toimivalla Laura Ashley’n myymälällä on ompelu- ja sisustuspalvelun lisäksi oma kotimainen verkkokauppa, jonka kautta osaa sisustustuotteista on mahdollista tilata myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelle. 

Toinen Laura Ashley’n Suomen myymälöistä sijaitsee Porvoossa, jossa myydään pääasiassa sisustustuotteita.www.lauraashley.fi

Osoite: Laura Ashley, Pohjoisesplanadi 23, Helsinki. Puh. 010 440 4300. 

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post