Uutiset

Muotolevy: ASUNTOMESSUJEN KUUMA TRENDI – SEINÄN SISÄLLE PIILOTETTAVAT OVET

Hyvinkään Asuntomessujen kuuteen eri rakennuskohteeseen on valittu välioviksi seinän sisään piiloutuvat Eclisse Pocket Door -liukuovet. Ne tuovat asumiseen uusia toiminnallisia ulottuvuuksia ja näppärää muunneltavuutta sekä antavat sisustamiseen luovaa vapautta. Ovet ovat viimeistelty osa Asuntomessujen vapautta ja toiminnallisuutta korostavaa trendiä.

Uutta kuumaa trendiä edustavat oviratkaisut kuuluvat Eclissen innovatiiviseen Pocket Door -liukuovijärjestelmään. Messualueen kuuden uuden kodin asukkaisiin kuuluu niin moderni sinkkumies kuin perinteisempi pariskunta ja lapsiperhe. Ovivalinnat tekee mielenkiintoiseksi se, että ratkaisujen takana ovat hyvinkin erilaiset tarpeet ja kriteerit. Esiin nousevat sekä viimeistelty tyylikkyys että neliöiden hyötykäyttö ja tilojen toiminnallisuus.

Piilotettavat sisäovet soveltuvat yhtä hyvin vaativaan kuin perinteiseen kohteeseen. Ovivaihtoehdot ovat lähes rajattomat, standardituotteista erikoismittaisiin vaativien kohteiden toteutuksiin. Tuotteet sopivat uudisrakentamisen lisäksi myös saneerauskohteisiin.

Rakennusarkkitehti Osmo Knaapin mielestä toiminnallisuus ja muunneltavuus ovat tämän päivän rakentamisen ja sisustamisen vahvat trendit. Knaapi on suunnitellut muun muassa KivenHerra-messutalon.

– Uusien innovaatioiden hyödyntäminen tekee asukkaiden arjesta entistä toimivampaa ja lisää asumisen viihtyisyyttä. Yksilöllisyydestä puhutaan paljon, mutta harva pystyy toteuttamaan sitä tukevia ratkaisuja. Eclisse Pocket Door -liukuovijärjestelmä on toimiva poikkeus ja tervetullut tuote markkinoille. Se tukee hienosti myös tämän päivän rakentamisen ja sisustamisen visuaalista linjaa. Kodin ilme nykyaikaistuu, tilankäyttö helpottuu eikä ovisaranoiden puolia tarvitse miettiä.

Ajoissa suunnittelutyöhön

Perhe Saharisen KivenHerra-messutalossa on yhteensä kymmenen erilaista Pocket Door -ratkaisua.

– Mietimme suunnitteluvaiheessa omiin kokemuksiin perustuen, että olisi kiva saada uuteen taloon muutama avaruutta lisäävä ja tilaa tiukoissa paikoissa säästävä liukuovi. Sopivaa ratkaisua ei vain tuntunut löytyvän ennen kuin melkein viimeisellä hetkellä pääsimme tutustumaan Eclisse Pocket Dooriin, kertoo Kimmo Saharinen.

Suunnittelu ja päätökset täytyy tehdä ajoissa, koska Eclisse Pocket Door -teräskehys tulee osaksi väliseinärunkoa ja mahdollistaa näin ovien liukumisen seinän sisälle. Ovilehdet asennetaan kuitenkin vasta, kun seinäpinnat ovat valmiina.

– Ratkaisu vaikuttaa koko suunnitteluun. Se on huomioitava huonemitoituksessa ja muun muassa sähkösuunnittelussa, Saharinen kertoo.

Yksityisyyttä ja avaruutta tarpeen mukaan

KivenHerran sisustuksen suunnittelusta yhdessä sisustussuunnittelijan kanssa vastaava Pia Saharinen myöntää, että Pocket Doorin löytäminen oli onnenpotku.

– Seinän sisään soljuvat liukuovet lisäävät talon avaruuden tunnetta. Yleensähän ovet ovat paljon auki, mutta tarvittaessa ne pitää pystyä sulkemaan. Olohuoneen ja makuuhuoneen välisestä seinästä tulee todella näyttävä, kun siinä on kaunis tapetti ja seinän sisään piiloutuvat korkeat, listattomat pariovet.

Eclissen Pocket Door -tuotteissa on lähes rajattomasti vaihtoehtoja. Niillä on mahdollista tehdä muun muassa yksittäiset ovet, pariliukuovet, listattomat oviaukot, teleskooppiovet ja monia muita. Tuotteisiin on saatavilla myös useita nykyaikaisia lisävarusteita. Soft Close -toiminnolla ovet sulkeutuvat hitaasti, turvallisesti ja pehmeästi, kun taas Syncro lisävarusteella pariliukuovi toimii samanaikaisesti liikutettaessa ainoastaan toista ovilehteä.

Eclissen tuotteissa on monia ominaisuuksia, joita ei löydy vastaavista järjestelmistä. Niissä on vakiopaksuinen 40 mm ovilehti tai kehyksetön lasiovi. 40 mm paksu ovilehti mahdollistaa sen, että liukuovet ovat ulkonäöltään samanlaisia kuin kohteen mahdolliset saranaovet. Saharisten talon väliovien kehykset ovat massiivipuuta. Ovilehdet ovat pääosin opaalilasia kuten talon kaapeissakin. Tyttöjen huoneessa on ovissa myös peiliä.

Helppo ja nopea asentaa sekä huoltaa

Eclissen liukuovikehyksen asentaminen oli Kimmo Saharisen mielestä helppoa ensimmäiselläkin kerralla. Hyvää on myös se, että patentoitu irrotettava liukukisko mahdollistaa oven vaihdon ja huollon tulevaisuudessa seinää purkamatta.

Teräskehyksellä on 12 vuoden takuu, joka takaa tuotteen laadun ja huolettoman käytön.

Uusia vaihtoehtoja markkinoille

Muotolevy on suunnitellut yhteistyössä Fenestran kanssa uuden ovimalliston. Malliston ovia on esillä myös kolmessa Asuntomessujen kohteessa. Mallisto lanseerataan toukokuussa 2013.

Eclisse on Euroopan johtava seinänsisäisten liukuovijärjestelmien toimittaja. Suomessa Eclissen tuotteita edustaa Muotolevy Oy. Ovia myyvät hyvin varustetut rautakaupat.

Hyvinkään Asuntomessujen Pocket Door -kohteet:

Kohde nro 3 / Taloautomaatio.fi
Sinkkumiehen 153-neliöinen tyylikäs, moderni ja tekninen kohde. Kaikissa yhdeksässä oviaukossa listaton Eclisse Syntesis Line -tuote.

Kohde nro 5 / RTV-pintamateriaalitalo
Kahden aikuisen 160-neliöinen koti, jossa paljon avaraa yhtenäistä tilaa, joka voidaan tarvittaessa sulkea erillisiksi huoneiksi. Kohteessa Eclisse Single ja Telescopic tuotteita.

Kohde nro 11 / Sievitalo Tunturikoivu149
Tehokas ja viihtyisä 128-neliöinen kolmen makuuhuoneen koti, jonka toiminnallisuus ja neliöiden hyötykäyttö maksimoidaan Eclisse Single -tuotteilla.

Kohde nro 21 / Herrala KivenHerra
Ylellinen 200-neliöinen lapsiperheen koti. Listattomia Eclisse Syntesis Line -tuotteita käytetään mielikuvituksellisesti ja jokainen yksityiskohta on harkittu tarkasti.

Kohde nro 22 / Villa Domus
Kolmihenkisen perheen käytännöllinen 127-neliöinen koti.1 300 mm leveää Eclisse Syntesis Line -tuotetta käytetään erottamaan vierashuone tarvittaessa olohuoneesta.

Kohde nro 30 / Villa Ainoa
Viisihenkisen perheen 122-neliöisessä kodissa on kaksi Eclisse Single -tuotetta, joita käyttämällä vaatehuoneisiin saatiin suuret, kalustusta helpottavat oviaukot.

www.muotolevy.fi 
www.eclisse.fi

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post