Iittala, Liiketilat & Sisustus

Uusi elämyksellinen muotoilukeskus Helsinkiin

aab02ffb19522f38_800x800ar

Iittala ja Arabia avaavat syksyllä Helsingin Arabiakeskukseen muotoilukeskuksen, jonka tavoitteena on kertoa sekä brändien vahvasta historiasta että esitellä tämän päivän ja tulevaisuuden muotoiluosaamista.  Myös Iittalan lippulaivamyymälä muuttaa Esplanadilla ja aukeaa uudistuneella konseptilla.

Arabiakeskus on ollut jo vuosia muotoilusta kiinnostuneiden kuluttajien ja erityisesti aasialaisten matkailijoiden keskeinen koh-de Helsingissä; Iittala outlet Arabia vetää vuosittain yli 200 000 kävijää ja opastetuille kierroksille osallistuu vuosittain noin 25 000 vierailijaa.

”Haluamme luoda elämyksellisen keskuk-sen, joka tarjoaa vierailijoille kiinnostavaa ja osallistavaa sisältöä. Muotoilukeskus avaa brändien historiaa, nykyisyyttä ja luotaa tulevaan, mutta samalla haluamme sen olevan paikka, joka yhdistää brändit ympäröivään yhteisöön. Toivomme että siitä tulee viihtyisä paikka, joka tukee alu-een yhteisöllisyyttä sekä tarjoaa kiinnostavia keskusteluja ja sisältöjä suomalaisen muotoilun kenttään”, Iittalasta ja Arabiasta vastaava liiketoimintajohtaja Päivi Paltola kertoo.

8f2811d15cd97679_org

”Jatkamme tiivistä yhteistyötä Arabian Taideosastoyhdistyksen taiteilijoiden kanssa, jotka tekevät uniikkikeramiikkaa Arabiakeskuksen 9. kerroksessa. Samoin pitkäjänteinen yhteistyömme Designmuseon kanssa jatkuu, kun Arabian museoon tuodaan keramiikan rinnalle myös Iittalan lasin tarina.” Paltola jatkaa.

Galleria Arabia puolestaan muuttuu monipuoliseksi tapahtumatilaksi, jossa voidaan järjestää seminaareja, esityksiä, pienoisnäyttelyjä ja muita tapahtumia.

Muotoilukeskuksen tekninen ja ohjelmallinen suunnittelu on parhaillaan käynnissä. Rakennustyöt alkavat kesällä, ja uuden keskuksen avajaisia päästään juhlimaan marraskuussa. Syksyn aikana uudistetaan myös samassa rakennuksessa sijaitseva Iittala outlet Arabia vastaamaan paremmin muotoilusta ja brändeistä kiinnostuneiden vierailijoiden tarpeita. Rakennustöiden vuoksi Designmuseo Arabia on suljettuna kesäkuusta lähtien.

Iittalan lippulaivamyymälä muuttaa ja uudistuu

Iittalan lippulaivamyymälä Helsingissä Pohjoisesplanadilla muuttaa syksyllä uusiin tiloihin ja uudistuu. Myymälätila sijaitsee hieman lähempänä Kauppatoria osoitteessa Pohjoisesplanadi 23.

Uudistuva myymälä noudattaa Iittalan uutta myymäläkonseptia, jonka voi kokea jo keväällä avatuissa myymälöissä Taiwanin Taipeissa ja Helsinki-Vantaan lentokentällä sekä Tukholman NK:n ja Kööpenhaminan Illums Bolighusin tavaratalo-osastoissa. Uusi konsepti tarjoaa kuluttajille ja turisteille vahvan valikoiman korkealaatuista suomalaista muotoilua inspiroivassa ympäristössä. Uusittu lippulaivamyymälä aukeaa uudessa osoitteessa kesän aikana.

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post