Keittiövälineet

Vihaiset linnut sinkoutuivat Arabian mukin kylkeen

Arabia ja viihdemaailman valloittanut Rovio Entertainment Oy tuovat yhteistyön tuloksena suositut Angry Birds -hahmot suomalaisten aamiaishetkiin ja kahvitauoille. Linnut jatkavat päättäväistä toimintaa lajinsa jatkumisen eteen myös kiehtovassa keramiikan maailmassa. Vihaisia lintuja tuohon maailmaan ovat seuranneet myös ahnaat vihreät possut, jotka metsästävät lintujen suojelemia munia. Persoonia on yhtä monta kuin värejäkin. Mihin hahmoon sinä samaistuisit?

..

’Ryhmä harvinaisia lintuja elää kaukaisella Piggy-nimisellä saarella. He suojelevat kolmea arvokasta munaa, joiden he uskovat olevan ainoa avain lajin jatkumiseen. Valitettavasti munia metsästävien Bad Piggies’ien valtakunta sijaitsee samaisella saarella. Angry Birdsit suojelevat heidän kallisarvoisia muniaan toivoen, että jonain päivänä munista kuoriutuu jälkeläiset ja saarella vallitsee rauha.’

Näin kuuluu yksinkertaisuudessaan maailmaa valloittaneiden Angry Birdsien tarina, ikuinen teema hyvän ja pahan taistelusta. Vivahteita tuohon Piggy-saarella meneillään olevaan hyvän ja pahan taisteluun tuovat lintujen erilaiset persoonat. Tämä alkaa kuulostaa oikealta elämältä.

Lintuparven persoonat tuovat voiman
Red, hän on se punainen lintu, parven vastuuntuntoinen johtaja. Hän on koko joukon vihaisin ja varmasti myös tunnetuin. Ilmeisesti Sakke, tuo keltainen kolmiopää, haluaa Rediksi. Sakke nimittäin toivoo nousevansa esiin muiden lintujen joukosta. Hän toimii ajattelematta ja päätyy usein hankaluuksiin. Kuulostaa kovin uskottavalta. Ihan kuin olisi joskus kuullut ihmis-Sakesta. Se tyyppi, joka tekee mitä vain – älyttömyyksiäkin – päästäkseen ylemmälle portaalle.

Entä se henkinen johtaja? Se, joka tittelistään huolimatta sanoo aina painavan sanansa ja häntä uskotaan joko pelon tai kunnioituksen vuoksi. Häntä tulee kutsua Pommiksi. Angry Birdsien Pommi on musta ja linnuista voimakkain. Hän kykenee halutessaan räjähtämään ja se onkin hänen mielipuuhaansa.

Parven kaunein, joka ei varmasti pelkäisi Pommiakaan, on Stella. Tuo vaaleanpunainen söpö olento. Mutta ulkonäkö saattaa pettää. Kaiken sulouden takana on peloton sisupussi, joka ei kuuntele varoituksia. Stella menettää malttinsa, jos jotakuta kohdellaan huonosti. Hän taistelee heikompien ja myös itsensä puolesta, oikeudenmukaisuuden puolesta. Hän saattaa tuntea myötätuntoa myös siihen kahvikuppikuntamaiseen joukkoon, joita Siniset linnut edustavat. He ovat parven nuorimmaisia, harmittomia kujeilijoita. He pysyvät aina tiiviinä kolmikkona ja rakastavat toimintaa. Vai onko toiminta vain maskuliinisempi sana draamalle?

Mikä haastavinta, kaikkien lintujen on erilaisuuksistaan huolimatta toimittava yhdessä, sillä muuten heidän lajinsa ei jatku. Heidän yrityksensä suojella lajinsa säilymisen kannalta arvokasta kolmea munaa kaatuu, jos he eivät löydä yhdessä keinoa panna kampoihin vastapelurilleen Bad Piggiesille. Bad Piggiessien valtakuntaa johtaa Kuningaspossu, joka on lapsellinen lauman johtaja. Hän on määrännyt possut varastamaan linnuilta munia, joita vain hänellä itsellään on lupa syödä. ’Mulle heti tänne kaikki nyt’ on ilmiselvästi hänen johtajuusmantransa. Mitä ilmeisimmin näin kamalaa kilpailijaa vastaan kaikkien lintujen vahvuuksia tarvitaan. Yhteistyössä on voimaa. Tarinan opetus lienee se, että jokaisen tulee vain valita oma voimansa ja käyttää sitä yhteisen hyvän puolustamiseen. Näin maailmasta ja Piggy-saaresta tulee parempi paikka elää.

Kaksi vahvaa suomalaista yhdistyvät
Fiskars Home –yksikön alla toimivan suomalaisen muotoilun edelläkävijän, Arabian, ja suuren suosion saavuttaneen, Angry Birds -brändin takana olevan, viihde- ja mediayhtiö Rovio Entertainment Oy:n sopimus käsittää Angry Birds –aiheisten keraamisten kattamistuotteiden kehittämisen ja lanseeraamisen Suomen markkinoille toukokuussa 2013.

Tuotteiden kuosien aiheet on luotu yhteistyössä Rovio Entertainment Oy:n suunnittelijoiden kanssa. Muodot ja laatu ovat Arabian vahvan tuote- ja materiaalikehitysosaamisen tulosta. Tuotteiden materiaali on Arabian korkeat laatuvaatimukset täyttävää ja jokapäiväistä kulutusta kestävää keramiikkaa.

Vuonna 1873 perustettu Arabia ja vuonna 2009 alkunsa saanut Angry Birds omaavat hyvin erilaisen historian, mutta kokevat yhteistyön luontevaksi jatkoksi molempien liiketoiminnalle. Yhteistyössä yhdistyvät kaksi alansa huippu ammattilaista. Yhteistä heille on suosittu asema suomalaisten kuluttajien keskuudessa sekä kohderyhmät.

– Yrityksellämme on jo monen vuoden kokemus lisenssiliiketoiminnasta, joten yhteistyö Rovion kanssa istui Fiskars Homen lisenssiliiketoiminnan kehittämisstrategiaan luontevasti, kertoo Fiskars Homen Licensee Business Manager Mira Rahkonen yhteistyön solmimisen perusteista.

Lanseerauksen myötä kyseiset Angry Birds –tuotteet tulevat laajaan jakeluun Suomen markkinoille.

Iloisen vihaista menoa
Mukit ovat täydellinen lahja Angry Birds –fanille. Käyttäjätutkimuksen mukaan kyseistä peliä pelaavat niin naiset kuin miehetkin. Pelaajia löytyy myös kaikista ikäryhmistä yllättävän tasapuolisesti. Mukeilla saa luotua iloisen vihaisen ja herkullisen värikkään kattauksen mm. Arabian KoKo-sarjan kanssa yhdistettynä. Kattaus on taattu keskustelunaihe niin aikuisten illanvietoissa kuin lastenjuhlissa tai yllätyksenä perheelle aamiaisella.

Tuotetiedot ja suositushinnat:

Angry Birds muki 0,4L Pommi 18,40€
Angry Birds muki 0,4L Sakke 18,40€
Angry Birds muki 0,4L Siniset linnut 18,40€
Angry Birds muki 0,4L Kuningaspossu 18,40€
Angry Birds muki 0,4L Red 18,40€
Angry Birds muki 0,4L Stella 18,40€

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post