Yritysuutiset

YIT ON SUOMEN VASTUULLISIN KESÄTYÖPAIKKA JO TOISTAMISEEN

YIT on voittanut ensimmäisen palkinnon Suomen lasten ja nuorten säätiön sekä Alma Median järjestämässä Vastuullinen kesäduuni -kilpailussa suurten, yli sadan kesätyöntekijän yritysten sarjassa. Kilpailun voitto on YIT:lle järjestyksessään jo toinen. Vastuullinen kesäduuni 2012 -kampanjan tavoitteena oli kannustaa yrityksiä tarjoamaan nuorille laadukkaita kesätöitä ja samalla auttaa nuoria pääsemään kiinni työelämään. Kilpailuun osallistui yli 45 yritystä.

– On hieno tunnustus, että kesätyöntekijämme arvostivat YIT:n voittajaksi jo toistamiseen. Olemme panostaneet erityisesti nuorten perehdytykseen, työnohjaukseen ja työturvallisuuteen, mutta haluamme myös näyttää heille monipuolisia työskentelymahdollisuuksia rakennus-, kiinteistötekniikan ja teollisuuden alalla. Kiitos voitosta kuuluu työmaidemme ja yksiköidemme henkilöstölle, joka ymmärtää tulevaisuuden tekijöihin panostamisen tärkeyden, sanoo henkilöstöjohtaja Pii Raulo YIT:stä.

YIT palkkasi kesäksi 2012 lähes tuhat kesätyöntekijää Suomen liiketoimintoihinsa. Kesätyöntekijät työskentelivät YIT:llä erilaisissa tuotannon ja hallinnon tehtävissä rakentamisen, kiinteistötekniikan, teollisuuden ja konsernipalveluiden toiminnoissa. Suuri osa työllistyi työmaille ja työkohteisiin. Kesätyöpaikkoja oli tarjolla kaikenikäisille ja koulutustaustaisille työntekijöille – peruskoululaisten työelämään tutustumisesta aina eri opintovaiheissa olevien korkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijoiden kesäharjoittelupaikkoihin.

– Pitkäjänteinen yhteistyömme oppilaitosten kanssa sekä työporukkamme asenne kesätyöntekijöiden huomioimiseen työssään tuottavat hienoa tulosta. Olemme todella tyytyväisiä, että pystymme tarjoamaan mielekkäitä ja palkitsevia kesätöitä nuorille sekä kannustamaan siten heitä myös valmistumaan alalle, sanoo oppilaitosyhteistyöstä ja kesätöistä vastaava HR-asiantuntija Timo Piili YIT:stä.

Vastuullinen kesäduuni -kilpailuun osallistuneita työnantajia koskevat tiedot kerättiin suoraan organisaatiossa työskennelleiltä nuorilta. Kysymykset koskivat nuorten tyytyväisyyttä työnantajaansa sekä hyvän kesätyön periaatteita, joita Vastuullinen kesäduuni -kampanja edistää. Päätöksen voittajista teki pisteiden perusteella kilpailuraati, johon kuuluivat Ole Johansson (Elinkeinoelämän keskusliitto EK), Leena Malin (Henkilöstöjohdon ryhmä HENRY ry), Teppo Rantanen (Suomen lasten ja nuorten säätiö/Deloitte), Rauno Heinonen (Alma Media), Marja Pylkkänen (Monster.fi), Eveliina Heinäluoma (Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL) ja Seija Pitkänen (Sonera).

YIT:n palveluksessa on noin 10 000 työntekijää Suomessa ja yhtiö on maan suurimpia yksityisiä työnantajia

Vastuullinen kesäduuni -kampanja Facebookissa: http://www.facebook.com/vastuullinenkesaduuni

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post