Seminaarit & Tapahtumat

Antiikin ja taiteen arvo puhuttaa Turun Taide- ja Antiikkimessuilla

kuva_1.955d0f94-218f-436a-9a65-1b35f1dde8e4-main_image

Turun Taide- ja Antiikkimessuilla nähdään tänä vuonna oma kokonaisuutensa, jossa on esillä laatuantiikkia pääosin 1700- ja 1800-luvuilta. Alueelta löytyy huonekaluja, koruja ja tietysti arvoantiikkia kyseiseltä aikakaudelta. Uutuutena messuilla on myös vintage-muotinäytös She’s a lady. Naisten vintage-näytöksen ovat harjoitustyönään suunnitelleet Sara Tenhunen ja Linda Granberg, Mynämäen käsi- ja taideteollisuusopistosta. Taidetta, löytöjä ja hyviä vinkkejä on tarjolla kahdessa messuhallissa. Turun Numismaattinen Seura ry tuo messuille vanhoja rahoja. Turun Taide- ja Antiikkimessujen kanssa samaan aikaan on myös Kädentaitomessut 22.-23.3. Yhteensä tapahtumissa on noin 350 yritystä.

Vinkkejä omaisuuden realisointiin

Messuilla on mukana laaja kaarti taiteen ja antiikin näytteilleasettajia. Myös yleisöllä on mahdollista osallistua. Taideasiantuntijat Tuija Peltomaa ja Hans Tritzschler arvioivat messukävijöiden tuomia esineitä ja taidetta molempina päivinä. Tuija Peltomaa myös luennoi tapahtumassa antiikin, taiteen ja designin arvosta ja arvottamisesta. Vinkkejä on luvassa muuttoirtaimiston, jaettavan kodin ja kuolinpesän realisoimisesta.

Liettualaiset mukana jo 10:nnen kerran

Turun Taide- ja Antiikkimessut tuo yleisön eteen jo kymmenennen kerran omaperäistä liettualaista taidetta. Turun seudun Liettuan ystävät ry:n puheenjohtaja Lasse Bergroth esittelee messujen liettualaistaiteilijat ohjelmalavalla, ja heiltä on messuilla ostettavaa.

Nuket, lelut ja vanhat rahat saman katon alla

Turun Taide- ja Antiikkimessut tarjoaa monipuolista sisältöä keräilijöille.
Nukkekoti- ja Nukkemessujen alueella voi perehtyä mm. käsintehtyihin nukkekotitavaroihin pyykkipojista kangaspuihin. Messuilla järjestetään nukkekotityöpaja, jossa opetellaan valmistamaan kauniita Cloisonne-tekniikalla tehtyjä kukkia rautalangasta taivutettuun kukka-aihioon kynsilakan avulla. Paikalla on parisenkymmentä alan näytteilleasettajaa. Nukkekotiharrastajille on tarjolla myös oma workshop.

Vintage-teemaan liittyen messuilla esitellään naisten housumuotia 1920-luvulta 1960-luvulle. Milloin pitkät housut hyväksyttiin naisten asuksi, minkälaisissa tilanteissa niitä käytettiin ja miten niihin suhtauduttiin? Esityksen mannekiineina toimivat paperinuket. Nuket esittelee tekstiiliartenomi Minna Anttila, Lempikirja.

Old Toy Swap eli leikkikalumarkkinat esittelee messuilla vanhoja leluja, joita voi myös ostaa.

Sisustuksellista tietoa

Taiteen ja antiikin lisäksi tietoa saa mm. käsintehdyistä tapeteista. Turun museokeskuksen rakennustutkija Eija Suna luennoi tapettien historiasta. Miten tapetit ovat aikojen kuluessa muuttuneet niin teknisesti kuin tyylillisestikin? Luentoon liittyy runsas kuvamateriaali, joka pohjautuu maakuntamuseon tapettikokoelmaan. Myös antiikkipitsit ja –pöytäliinat saavat messuilla huomiota. Maija Aatelo Pitsileidi Maijasta kertoo miten erottaa aito nyplätty pitsi konepitsistä. Lisäksi messujen osastot ovat persoonallista ja uniikkia sisustusta suosiville unelmakohteita.

Lisätiedot:

 

Taide- ja Antiikkimessut netissä: http://turunmessukeskus.fi/messut-ja-tapahtumat/turun-taide-ja-antiikkimessut/etusivu

Author Since: Aug 08, 2012

Related Post